Tătăruşanu e cel mai bun portar din Franţa

Ultima actualizare:

    Tătăruşanu traversează cea mai bună perioadă  din carierăFoto: AFP
Tătăruşanu traversează cea mai bună perioadă din carierăFoto: AFP

Italienii de la Fiorentina i-au arătat uşa lui Ciprian Tătăruşanu, dar Claudio Ranieri i-a întins o mână şi l-a adus în prima ligă franceză. Portarul naţionalei României a intrat din prima ca titular şi răsplăteşte cu vârf şi îndesat încrederea acordată.

Tehnicianul italian a organizat şi la Nantes o defensivă beton, dar după prima etapă, când a luat 3-0 de la Lille, şi-a dat seama că are nevoie şi de un portar pe măsură. Din al doilea meci a apărat Tătăruşanu şi lucrurile s-au echilibrat, chiar dacă în minutul 87 Marseille a înscris şi Nantes a pierdut şi acest al doilea meci. Pe 19 august, în deplasarea de la Troyes, „Canarii” au început însă o serie de partide fără gol primit şi asta datorită lui Ciprian Tătăruşanu.

Românul a sărit din bară în bară şi a închis poarta „galbenilor”, care au câştigat cu 1-0. Au urmat 0-0 cu Lyon, 1-0 la Montpellier şi 1-0 sâmbătă, cu Caen, pe Stade de la Beaujoire. Practic, un singur gol primit de Tătăruşanu în acest sezon de Ligue 1, peste cifra portarului liderului PSG, Alphonse Areola, care a fost deja învins de trei ori. Veşti bune avem şi despre ceilalţi doi portari ai echipei naţionale, Costel Pantilimon şi Silviu Lung Junior.

Primul a jucat în sfârşit un meci oficial, Deportivo titularizându-l în înfrângerea, scor 1-2, de la Betis. Românul a greşit la primul gol al andaluzilor, dar în rest a făcut un meci bun. La fel ca şi Silviu Lung Junior, la Kayserispor, care i-a apărat un penalty marelui Samuel Eto’o, acum la Antalyaspor, în victoria cu 2-0 a trupei lui Şumudică.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net