Tamaş, în topul trădărilor

Ultima actualizare:

    Tamaş a fost chiar şi căpitanul lui Dinamo o perioadă Foto: Răzvan Păsărică
Tamaş a fost chiar şi căpitanul lui Dinamo o perioadă Foto: Răzvan Păsărică

„Câine până la moarte”, Gabi Tamaş s-a pus deja la dispoziţia Stelei în cantonamentul din Spania al roş-albaştrilor. Fundaşul de 31 de ani a ales cu mintea, nu cu sufletul, preferând să trădeze Dinamo, acolo unde s-a lansat în fotbalul mare. El nu e însă nici primul, nici ultimul caz de acest gen din fotbalul românesc.

Pentru un fotbalist cu milioane de euro în conturi, aflat în ultima parte a carierei, e greu de explicat o asemenea decizie. După ce a susţinut o viaţă întreagă că e dinamovist şi că nu va mai juca la o altă echipă din România în afara lui Dinamo, Tamaş s-a sucit. Pentru câteva sute de mii de euro în plus, fundaşul a răsucit cuţitul în inima fanilor grupării din Ştefan cel Mare, acceptând oferta marilor duşmani de la Steaua. „N-am stat mult pe gânduri. M-am gândit la familie în primul rând. Apoi, Steaua e singurul club din România unde se poate face performanţă. Ştiu că îi supăr pe suporterii lui Dinamo, dar asta e decizia mea”, a declarat Tamaş după ce şi-a pus semnătura pe un contract de doi ani cu formaţia din Ghencea, perioadă în care va câştiga 750.000 de euro. Fanii alb-roşilor n-au rămas datori şi au ironizat fotografia prin care Steaua şi-a prezentat proaspăta achiziţie. „O curcă ţine un tricou”, au scris pe o reţea de socializare fanii.

Situaţia delicată prin care trece Tamaş nu e prima de acest gen în istoria recentă a rivalităţii dintre cele două mari cluburi bucureştene. „Click!” a făcut un top al trădărilor pe axa Steaua – Dinamo şi invers.

Cele mai şocante mutări

  • De la Steaua la Dinamo

1. Ionel Dănciulescu. Chiar dacă a jucat prima dată la Dinamo, în perioada 1995-1997, Dănciulescu s-a consacrat ca un golgheter desăvârşit în Ghencea. După trei sezoane glorioase la Steaua (1998-2001), „Corbul” i-a şocat pe fani, alegând să se întoarcă la Dinamo, club la care activează şi în prezent.

2. Cătălin Munteanu. Crescut la juniorii Stelei, Cătălin Munteanu a fost considerat una dintre marile speranţe ale echipei din Ghencea. După evoluţii entuziasmante (1996-1998), Munteanu a plecat în străinătate ca un stelist pe viaţă. „Cap de Zmeu” a ales să se întoarcă în ţară la Dinamo, în 2006.

3. Sabin Ilie. Fratele mai mic al lui Adrian Ilie a explodat la Steaua în 1997, an în care a marcat pe bandă rulantă şi a prins şi un transfer de vis la Fenerbahce. Ulterior, Sabin Ilie a fost cumpărat de Valencia, dar n-a reuşit să se impună. În încercarea de a-şi relansa cariera, Sabin a trecut peste sentimente şi a acceptat în 2001 să îmbrace tricoul lui Dinamo.

  • De la Dinamo la Steaua

simeon stalpnicul png

1. Adrian Cristea. După şase ani şi sute de meciuri la Dinamo (2004-2010), era greu de crezut că „Prinţul” Cristea va ajunge să joace vreodată în roş-albastru, mai ales că era un anti-stelist convins. Totuşi, în 2013, la insistenţele lui Gigi Becali, Cristea nu s-a mai uitat în spate şi a acceptat cu zâmbetul pe buze oferta Stelei.

2. Bogdan Stelea. Fostul portar al echipei naţionale s-a format ca fotbalist la Dinamo, club pentru care a evoluat timp de cinci ani (1986-1991). După Revoluţie, Bogdan Stelea a plecat peste hotare, dar s-a întors destul de repede în ţară. Mai întâi la Rapid, apoi chiar la Steaua, unde a avut doi ani reuşiţi (1995-1997), jucând inclusiv în Liga Campionilor.

3. Dorinel Munteanu. Component al „Generaţiei de Aur”, Dorinel Munteanu era considerat un simbol al lui Dinamo, echipă la care a evoluat doi ani (1991-1993) înainte de a se transfera în Belgia şi apoi în Germania. La apogeul carierei, în 2013, Dorinel n-a mai ţinut cont de echipa la care s-a consacrat, acceptând un transfer la Steaua care i-a atras multe critici din partea fanilor lui Dinamo.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
rugaciune jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net