Tamaş revine după 1.904 zile

Ultima actualizare:
Tănase s-a accidentat şi va lipsi o săptămână
Tănase s-a accidentat şi va lipsi o săptămână

”Episodul CFR Cluj era unul de scurtă durată. Nu voi mai veni să joc în campionatul românesc pentru nimic în lume”. Declaraţia îi aparţine lui Gabi Tamaş şi a fost făcută în decembrie 2013, la puţin timp după ce fotbalistul a fost dat afară de la CFR. După un an, fundaşul de 31 de ani a semnat cu marea rivală a ”câinilor”, Steaua. Nu un contract ”pasager” , ci unul pe doi ani şi jumătate.

”Niciodată să nu spui niciodată”. Zicala i se potriveşte de minune internaţionalului român Gabi Tamaş.  Fotbalistul de 31 de ani era decis în decembrie 2013 să meargă la orice echipă, mai puţin una din România. „Niciodată în Liga 1”, era deviza lui. Viaţa i-a rezervat însă o surpriză uriaşă şi, la un an distanţă faţă de declaraţiile făcute în exclusivitate pentru Click! referitoare la revenirea lui în campionatul autohton, Gabi a semnat cu Steaua! Nu cu Dinamo, echipa care l-a lansat în fotbalul mare, ci cu rivala de-o viaţă, din Ghencea.

Câştigă 25.000 de euro lunar

Tamaş a semnat pe doi ani jumătate cu echipa campioană şi, în momentul prezentării sale la formaţia din Ghencea, a anunţat că principala lui ţintă o reprezintă Liga Campionilor. Până la duelurile cu Real sau Barcelona din Ligă, fundaşul are de trecut peste jocurile din campionatul intern. Campionat în care jura că nu se va mai întoarce. Până acum, Tamaş nu a apucat să redebuteze în Liga 1, fiind accidentat.

Are astăzi şansa să o facă. Steaua joacă la Craiova, pe stadionul Extensiv, şi vine în Oltenia după înfrângerea ruşinoasă din Ghencea, 0-1 cu Rapid. Tamaş nu a mai jucat în campionatul românesc din decembrie 2010, ultimul lui meci fiind în tricoul lui Dinamo, 1-1 cu FC Vaslui.  De atunci au trecut fix 1904 zile, perioadă în care Gabi a schimbat trei echipe în campionatul englez: West Bromwich Albion în Premier League, Doncaster şi Watford în Championship, şi a avut o aventură de doar o săptămână la CFR Cluj.

N-a apucat să joace nici un meci pemtru ardeleni, fiind exclus din lot după ce s-a spus că a fost implicat într-o altercaţie într-un bar de manele, în jurul orei 5 dimineaţa. ”Sunt apt de joc”, i-a transmis Tamaş lui Costel Gâlcă, iar antrenorul îl va folosi, cel mai probabil, în disputa cu CS U Craiova.

Cine e Gabi Tamaş

- s-a născut la Braşov, are 31 de ani şi evoluează ca fundaş

- a jucat la FC Braşov, Tractorul, Dinamo, Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, WBA, CFR

- a debutat la echipa naţională în 2003, a fost căpitanul echipei de tineret, a jucat pentru „tricolori” în 63 de meciuri şi a înscris trei goluri

- este cotat de siteurile de specialitate la 1.100.000 de euro

- e căsătorit şi are o fetiţă

- a primit Medalia „Meritul Sportiv”, clasa a III-a, pentru calificarea la EURO 2008.

Cu oltenii, fără patru titulari


    Tănase s-a accidentat şi va lipsi o săptămânăFoto: Mediafax
Tănase s-a accidentat şi va lipsi o săptămânăFoto: Mediafax

Antrenorul Stelei, Costel Gâlcă, are mari bătăi de cap în privința formulei pe care o va folosi în meciul cu CSU. Steliștii au nu mai puțin de patru titulari indisponibili pentru meciul cu Universitatea. Căpitanul Cristi Tănase s-a accidentat săptămâna aceasta și nu va face deplasarea la Craiova, iar portarul Arlauskis, fundașul Latovlevici și mijlocașul Prepeliță sunt excluși din lot la comanda patronului Gigi Becali, pentru că nu și-au prelungit contractele cu Steaua, scadente la vară.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net