Suporterul stelist care a omorât un adolescent a ajuns după gratii

Ultima actualizare:

    Victima Adrian Matei (foto dreapta) nici nu împlinise 18 aniFoto: Facebook/Adevărul
Victima Adrian Matei (foto dreapta) nici nu împlinise 18 aniFoto: Facebook/Adevărul

Suporterul stelist care a ucis cu sânge rece un adolescent pentru că a sărit în apărarea unui tânăr agresat de huligani a fost capturat joi noapte (25 august). Bărbatul are 25 de ani și este paznic la un hipermarket din București.

Alexandru Badea a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București cu ajutorul ofițerilor Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, informează adevarul.ro. Suspectul este paznic la un hipermarket și locuiește în zona unde a comis crima, în apropiere de Parcul Titan.

Victima este Adrian Daniel Matei, care avea aproape 18 ani. Acesta a murit după ce a fost lovit cu o sticlă în cap. Băiatul se întorcea de la meciul Dinamo-Steaua și s-a băgat să ajute un alt fan dinamovist care era bătut de mai mulți steliști. Adolescentul a fost lovit cu o sticlă în cap.

Agresorii au fugit, iar tânărul, jucător de hochei pe iarbă la echipa CS Antilopa și elev în clasa a XII-a la Liceul Anghel Saligny, a fost dus la Spitalul Pantelimon, unde s-a stins din viață. 

„Am vrut să fugim”

Adolescentul era alături de un prieten în seara în care a fost ucis. Alexandru a povestit, pentru digi24, cum s-a întâmplat totul: „Noi am plecat de la stadion imediat după meci. Nu aveam însemne cu Dinamo, deoarece ştiam că este periculos, dar în faţa noastră se afla un tânăr care avea în mână un fular al «câinilor». La un moment dat, când ne aflam în zona «Potcoava», pe Bulevardul Nicolae Grigorescu, băiatul care se afla în faţa noastră a fost abordat de un tip. Au discutat puţin, după care fanul dinamovist a început să fie lovit. Noi am alergat să-l ajutăm, l-am împins pe cel care l-a atacat pe dinamovist şi am vrut să fugim, dar când m-am uitat după Adi, am văzut că era plin de sânge, căzut pe stradă. Nu îl lovise vreo maşină, băiatul pe care l-am salvat mi-a zis că a văzut cum prietenul meu a fost lovit cu o sticlă de cineva. Am mers şi l-am luat pe Adrian, din stradă, după care am sunat la Salvare şi la Poliţie”.

De ce nu au intervenit nimeni

Crima a avut loc în apropiere de Parcul Titan, în zona Potcoava, la aproximativ doi kilometri de stadion. Pe stradă nu au fost polițiști sau jandarmi. În seara meciului, dispozitivul de ordine al jandarmeriei Capitalei se afla în apropiere de Arena Națională. La spital, Adrian Matei a ajuns conștient. Avea hemoragie intracraniană, dar nu a putut fi operat în acea noapte. A fost operat pe 22 august, dar starea lui s-a deteriorat, iar leziunile s-au extins, conform purtătorului de cuvânt al Spitalului Pantelimon, Fiorella Mitoiu. Pe 24 august a fost declarat decesul băiatului. Autopsia este în lucru.

Ioan Andone: „Nu știu când se va termina violența”

Clubul Dinamo a reacționat la oribila crimă. Directorul Sportiv Ionel Dănciulescu s-a arătat de-a dreptul șocat: „Suntem şocaţi că în România, în anul 2016, se poate ajunge la aşa ceva. Clubul Dinamo îşi exprimă întreaga compasiune şi sincerele condoleanţe familiei celui dispărut în aceste circumstanţe tragice. Autorităţile trebuie să-şi facă datoria şi să-i prindă cât mai repede pe autorii acestei crime, cerem dreptate!”.

Antrenorul „câinilor”, Ioan Andone, a condamnat vehement acest incident: „Este inadmisibil ce s-a întâmplat, suntem şocaţi. Nu înţeleg de ce este atâta violenţă. Vinovaţii vor plăti, dar ce folos pentru familia copilului care şi-a găsit sfârşitul? Miercuri seara am aflat că a fost internat la spital, dar credem că îşi va reveni. Apoi a venit vestea tragică. Nu ştiu când se va termina cu violenţa“.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net