Super-Dan porneşte «războiul» din Vietnam

Ultima actualizare:

    Dan Petrescu a calificat  echipa Jiangsu în grupele  Ligii Campionilor Asiei
Dan Petrescu a calificat echipa Jiangsu în grupele Ligii Campionilor Asiei

Ho Şi Min (fostul Saigon), capitala Vietnamului, e locul în care Dan Petrescu îşi începe în mod oficial munca în sezonul 2016.

Antrenorul român a câştigat anul trecut Cupa Chinei cu Jiangsu Suning, reuşind astfel să califice echipa în grupele Ligii Campionilor Asiei. La debutul celei mai importante competiţii de pe Continentul Galben, Super-Dan are parte de o deplasare pe care o va ţine minte toată viaţa. Asta pentru că nu în fiecare zi ai ocazia să joci în celebrul Vietnam, acolo unde americanii s-au războit cu comuniştii ruşi şi chinezi în urmă cu peste 40 de ani. Becamex Binh Duong e numele echipei pe care o va avea astăzi în faţă Dan Petrescu şi jucătorii săi de la Jiangsu Suning. La prima vedere, “Bursucul” are o misiune uşoară, însă vietnamezii sunt de temut pe teren propriu, ei obţinând anul trecut o victorie şi un egal în grupele Ligii Campionilor. După “excursia” din Vietnam, Dan Petrescu se va întoarce în China pentru a pregăti startul sezonului intern. Jiangsu Suning dispută sâmbătă Supercupa cu Guangzhou Evergrande, iar săptămâna viitoare va debuta noua ediţie de campionat. Şefii grupării chineze au investit enorm în această iarnă, aducându-i lui Dan Petrescu trei super-brazilieni (Ramires de la Chelsea, Teixeira de la Şahtior şi Jo, fost atacant la Manchester City), astfel că pretenţiile sunt uriaşe. De altfel, la prezentarea lotului, obiectivele pe termen lung trasate de conducătorii lui Jiangsu sunt câştigarea titlului în trei ani şi a Ligii Campionilor Asiei în cinci ani.

Piţi şi Sânmărtean au meci în Uzbekistan

Într-o altă grupă a Ligii Campionilor Asiei, saudiţii de la Al-Ittihad întâlnesc în deplasare vicecampioana Uzebekistanului, Lokomotiv Taşkent. Antrenorul Victor Piţurcă şi mijlocaşul Lucian Sânmărtean vor debuta astfel în competiţia supremă a Asiei. Cei doi români vor fi însă cu gândul la derby-ul intern cu Al-Hilal, programat sâmbătă, meci decisiv în tentativa celor de la Al-Ittihad de a cuceri titlul în Arabia Saudită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net