Super-Dan e campion lângă Marele Zid

Ultima actualizare:

    Marius Constantin  şi Dan Petrescu au  două trofee în 2015
Marius Constantin şi Dan Petrescu au două trofee în 2015

Antrenorul Dan Petrescu şi fundaşul Marius Constantin sunt primii români care triumfă într-o competiţie din fotbalul chinez. În cele din urmă, Dan Petrescu a încheiat cu fruntea sus sezonul la conducerea formaţiei Jiangsu Guoxin-Sainty. „Bursucul” i-a preluat pe chinezi în luna iulie, atunci când a plecat din Liga I din cauza problemelor financiare ale celor de la ASA Târgu Mureş, intrând rapid în istoria clubului din oraşul Nanjing.

Duminică (29 noiembrie), echipa lui Dan Petrescu a câştigat Cupa Chinei în urma unei finale dramatice cu Shanghai Shenhua. După 0-0 în tur pe teren propriu, Jiangsu Guoxin-Sainty a făcut un meci mare în deplasare, câştigând cu 1-0 după prelungiri, cu un gol marcat în minutul 109. Alături de Dan Petrescu, de victorie s-a bucurat şi Marius Constantin (31 de ani), fostul fundaş al Rapidului fiind un titular indiscutabil al grupării chineze. Succesul e unul de pus în ramă, fiind al doilea din istoria clubului, dar cel mai important, peste Supercupa din 2013.

Cupa Chinei era unul dintre obiectivele pe care le avea Dan Petrescu în contract, astfel că parcursul mai slab din campionat (Jiangsu a terminat sezonul pe locul 9) a fost şters cu buretele. Rămâne de văzut dacă antrenorul român de 47 de ani va fi păstrat în funcţie şi în 2016. În China urmează o lungă perioadă de pauză competiţională, până în luna martie, timp în care orice se poate întâmpla, cu atât mai mult cu cât Dan Petrescu nu duce lipsă de oferte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net