Şumudică mai bagă o fisă în Europa

Ultima actualizare:

    Şumudică  a mai făcut  o minune cu  Astra
Şumudică a mai făcut o minune cu Astra

Ajunsă miraculos în 16-imile celei de-a doua competiţiii europene, Astra lui Marius Şumudică îşi încearcă încă o dată norocul contra unui adversar mult mai bine cotat.

Parcursul Astrei de până acum în Liga Europa a semănat cu o ruletă câştigătoare. Copleşiţi de probleme financiare, giurgiuvenii i-au eliminat pe englezii de la West Ham în preliminarii şi au depăşit o grupă dificilă (cu AS Roma, Austria Viena şi Plzen), înviind după ce au pierdut primele două meciuri. Aşadar, deşi toată lumea o vedea în groapă, Astra lui Şumudică a refuzat să moară şi a bifat prima calificare în primăvara europeană.

Dintre cele 32 de echipe care vor evolua în 16-imile Ligii Europa, campioana României e codaşă din punct de vedere valoric, doar israelienii de la Hapoel Beer Sheva având o cotă de piaţă mai mică. Totuşi, sorţii n-au fost duri cu Astra, în calea giurgiuvenilor ieşind belgienii de la Genk, unul dintre cei mai accesibili rivali în această fază. Fără Denis Alibec, dar cu Budescu pe teren şi cu antrenorul Şumudică rămas în funcţie, “astralii” n-au nimic de pierdut şi visează cu ochii deschişi la un alt miracol.

“E meciul carierei pentru noi, e o dublă de totul sau nimic. E prima oară când ajungem aşa departe şi avem şanse să ne calificăm în optimi. Ar fi ceva senzaţional”, a declarat tehnicianul campioanei României înaintea meciului tur cu Genk. “Aceşti jucători merită statui. Dacă trecem şi de Genk, cred că ar merita toţi să fie cetăţeni de onoare la Giurgiu”, a completat Şumudică, cel care a regizat povestea frumoasă a Astrei.

Dacă meciurile din grupe s-au jucat în anonimat pe Arena Naţională din Capitală, partida din această seară e programată pe micuţa arenă “Marin Anastasovici” din Giurgiu. “Avem nevoie de lume. Noi cred că ne-am făcut datoria faţă, de fani dar ei au rămas un pic datori faţă de noi. Ar trebui să umple tribunele”, a mai spus Şumudică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net