Şumudică, la un pas de tragedie

Ultima actualizare:

    Marius Șumudică  intenționează să ia  o pauză de fotbal
Marius Șumudică intenționează să ia o pauză de fotbal

Sportul stârneşte pasiuni nemăsurate, iar cei mai fanatici dintre practicanţi îl duc până la extrem, ignorându-şi sănătatea. Iar ca antrenor eşti expus tot timpul, fiind primul care îşi pierde locul de muncă din lipsa rezultatelor. Şumudică a experimentat şi el marţi seara consecinţele acestui post.

Astra a fost eliminată în sferturile Cupei României de Dinamo, dar după incidentul din minutul 71 acest lucru parcă nici nu mai contează. La scorul de 1-0 pentru “câini”, antrenorul oaspeţilor a părăsit terenul şi a mers la vestiare. Toată lumea s-a gândit că e vorba doar de încă un gest nonconformist al tehnicianului, nemulţumit poate de arbitraj sau dorind să protesteze pentru problemele de la club. Din păcate, a fost vorba de mult mai mult. Şumudică s-a simţit rău şi le-a spus colaboratorilor săi că îl doare foarte tare capul. A luat câteva medicamente, dar care n-au avut efect. Astfel, cu 20 de minute înainte de fluierul final, n-a mai rezistat şi a părăsit terenul. I s-a luat imediat tensiunea şi când s-a constatat că e 18, a mers la Spitalul Floreasca. După ce a fost stabilizat, a plecat acasă, dar ieri de dimineaţă a revenit în faţa doctorilor pentru investigaţii şi a stat şase ore internat în Ambulatoriu la Spitalul Militar. “Sunt puţin slăbit. Mi-au făcut nişte teste. N-am avut în viaţa mea tensiunea atât de mare. Şi de la asta au fost şi nişte bătăi ale inimii. S-au adunat mai multe probleme pe sistem nervos. Eu sunt şi mai coleric, mă consum”, a spus Şumudică, după care a explicat când a simţit că ceva nu e în regulă.

Nevasta patronului l-a sunat să-l certe

“Când am vrut să dau o informaţie în minutul 4 şi am vrut să strig, am simţit nişte tulburări. Tahicardie am înţeles că se numeşte. N-am vrut să fac circ, să chem salvarea, am sunat un doctor pe care îl ştiu şi am plecat încet spre spital. Mi-am dat seama că trebuie să am grijă mai mult de mine şi să nu-mi mai pun inima pe tavă, să fac eu pe eroul. Nu ştiu când voi reveni la echipă. Mi se va pune un holter, un aparat care monitorizează bătăile inimii. Mi s-a recomandat concediu medical. M-a sunat doamna Niculae, când am ajuns la spital. M-a întrebat de ce am lăsat echipa. Credea probabil că e o formă de protest a mea”, a dezvăluit antrenorul. Acesta promite însă că se va delimita de problemele de la Astra şi că de acum se poate întâmpla orice cu echipa.

“Cred că m-am chinuit degeaba până acum. Zilele astea m-au consumat enorm. Se rugau cu hârtiile după noi să semnăm ca să-i amânăm cu plata şi să arate la UEFA, să primească banii. Numai eu şi Dani Coman ştim cât ne-am chinuit să-i convingem pe jucători să semneze. Şi acum, când erau banii de primit, nu s-a primit nimic. De acum familia devine prioritară şi fotbalul pe locul doi. Nu moare nici Astra fără Şumudică şi nici Şumudică fără Astra”, a încheiat antrenorul.

Şi ei au trecut pe lângă moarte din cauza fotbalului 

Mircea Lucescu a făcut un preinfarct în 2009, după un cantonament cu Şahtior în Elveţia. Ionel Ganea a leşinat pe teren în 2013, la un antrenament al Universităţii Cluj. Petre Grigoraş era s-o păţească şi el, dar a fost readus la viaţă după ce i s-a implantat un stimulator cardiac. Nu în ultimul rând, Sorin Cîrţu a renunţat în urmă cu trei luni la banca lui CS U Craiova pentru a-şi îngriji nişte probleme de sănătate.

Dinamo îl poate pierde pe «Bizonul» Gnohere

Dinamo a câştigat cu Astra, scor 2-1, şi odată cu calificarea în semifinalele Cupei României a ajuns la al şaptelea meci consecutiv fără înfrângere. Mircea Rednic exultă după ultimele rezultate, chiar dacă unele au fost obţinute în prelungiri, şi spune că jucătorii lui sunt deja la mare căutare. Cel mai ofertat e golgheterul francez cu 12 goluri marcate deja în sezon. “Gnohere are ofertă din Turcia. E foarte bună şi vom vedea după meciul cu CFR. Pe Fai îl doreşte o echipă de top din Europa. Nu-i problemă. Vin alţii”, a declarat tehnicianul.

Nu merge la Severin şi vrea să demisioneze

Glonţul care i-a trecut marţi pe lângă ureche pare să-l fi trezit pe Marius Şumudică şi efectul este maxim. Antrenorul nu va conduce echipa la meciul de sâmbătă, cu Pandurii, şi solicită ruperea înţelegerii cu Astra. „Nu merg la Severin. Ar însemna să-mi bat joc de mine şi de familia mea. O să discut cu conducerea şi sper să găsesc înţelegerea pentru a ne despărţi”, a spus acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net