Şumudică arbitrează lupta la titlu

Ultima actualizare:

    Marius Şumudică  va lupta pentru  un trofeu cu Astra  şi în acest sezon
Marius Şumudică va lupta pentru un trofeu cu Astra şi în acest sezon

Titlul se câştigă greu în România şi istoria spune că se apără şi mai greu. Doar Steaua a reuşit asta în ultimii 30 de ani, Astra Giurgiu urmând să mai rămână campioană în exerciţiu doar încă trei etape. Fără şanse la primele locuri, trupa lui Şumudică poate totuşi decide cine o va succeda, din moment ce mai are de jucat cu FCSB, Viitorul şi Dinamo, adică primele trei favorite.

Victoria cu 4-1 obţinută contra lui ACS Poli Timişoara în turul semifinalei de Cupă îi spulberă Astrei şi ultima grijă, aceea de a juca ultimul act al competiţiei. De acum şi până la probabila finală, giurgiuvenii nu mai au nicio dilemă. Trupa lui Şumudică nu mai poate urca prea mult în clasament, locul 5 sau 6 fiind cam acelaşi lucru, cupele europene sunt asigurate şi vacanţa poate veni mai devreme. Ambiţiosul tehnician în vârstă de 46 de ani nu acceptă însă să joace la trecerea timpului şi caută în continuare miză chiar acolo unde nu prea e. Şi se pare că a găsit-o! Marius Şumudică şi-a dat seama că mai are de jucat cu FCSB, Viitorul şi Dinamo, adică primele trei clasate şi favorite la titlu, iar el poate decide unde să trimită trofeul. Astra a mai reuşit asta în sezonul 2014-2015, când a făcut-o pe Steaua campioană după ce a învins-o pe Târgu Mureş în penultima etapă. O victorie a ardelenilor ar fi fost atunci suficientă pentru ca aceştia să ia faţa trupei lui Gâlcă. Astfel, Şumudică îşi freacă mâinile de bucurie că el şi echipa lui rămân importanţi, chiar şi indirect, pe acest final de campionat în care giurgiuvenii nu mai pot spera la nimic. Acesta le promite următoarelor trei adversare că-şi va apăra corect şansele, dar îi ameninţă în mod special tot pe rivalii lui de moarte. „Cred că FCSB e favorită la titlu, pentru că are trei puncte avans. Noi am ajuns iar să arbitrăm lupta la titlu: jucăm cu toate trei echipele din vârf. Acum doi ani am făcut-o campioană pe FCSB, acum o să ne apărăm iar corect şansele în toate partidele. Le transmit celor de la FCSB că o să mă îmbrac cât mai frumos pentru meciul cu ei, o să mă pudrez, ca să arăt cât mai bine. Îmi pun şi o plombă la un dinte”, a declarat Şumudică în stitlul lui caracteristic. Primii care vor trece prin testul lui Şumudică sunt puştii lui Hagi, cu care vor juca sâmbătă la Ovidiu. Reghecampf şi ai lui sunt aşteptaţi la Giurgiu luni, 8 mai, iar Dinamo îşi va juca ultima carte cu Astra sâmbătă, 13 mai.


    Constantin Budescu a marcat două goluri  în manşa tur a  semifinalelor  Cupei RomânieiFoto: sportpictures.eu
Constantin Budescu a marcat două goluri în manşa tur a semifinalelor Cupei RomânieiFoto: sportpictures.eu

«Îmi las o portiţă pentru orice echipă din Liga 1»

Marius Şumudică a declarat că finala Cupei României, de la Ploieşti, va fi ultimul joc al său pe banca Astrei. Acesta nu va mai continua în instabilitatea de la Giurgiu şi aşteaptă oferte de la oricine, inclusiv de la FCSB. „Sunt antrenor liber şi voi discuta cu cei care mă vor dori. Îmi las o portiţă deschisă pentru toţi cei care vor să facă performanţă. Dacă nu am nimic din străinătate, accept orice merită din Liga 1. Profesional fac orice pentru repsectiva echipă”, a declarat Şumudică evaziv.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net