Străinii fug de Liga 1

Ultima actualizare:

    Francezul Barthe  e unul dintre  cei trei străini nou-  veniţi în Liga 1
Francezul Barthe e unul dintre cei trei străini nou- veniţi în Liga 1

Criza economică şi retragerea din fenomen a unor patroni ca Arpad Paskany, Adrian Mititelu, George Copos, Adrian Porumboiu, Marian Iancu sau Cristi Borcea au creat efecte devastatoare. Cel mai vizibil este scăderea dramatică a numărului de străini.

Liga 1 se află de o lună în pauză şi e liber la transferuri pentru toată lumea. Din păcate, mai mult se vinde, decât se cumpără, iar despre întăriri nu se mai pune problema. Astfel, zilele când prima scenă a fotbalului românesc abunda de fotbalişti portughezi, brazilieni sau din spaţiul ex-iugoslav au apus de mult. Cluburile nu-şi mai permit străini, iar ei au deja suficiente informaţii despre ce se întâmplă în România, astfel încât să fugă de noi ca de râie.

În această iarnă, doar trei jucători de altă naţionalitate au venit în Liga 1. CS U Craiova, una dintre puţinele echipe stabile financiar, i-a adus pe Alexandre Barthe, un fundaş central francez, şi pe Nusmir Fajic, un atacant bosniac. De asemenea, Gaz Metan a reuşit înregimentarea fundaşului georgian, Akaki Khubutia, dar el a mai fost la Mediaş în 2011 şi 2013 şi nu e o noutate.

În rest, doar permutări interne, cum a fost transferul lui Gnohere, de la Dinamo la Steaua, sau al lui Pedro Mingote, de la ASA Târgu Mureş la CS U Craiova. În total, doar 87 de străini au prins minute în acest sezon de Liga 1, aproape un record minim al anilor 2000. Asta pentru că în sezonul precedent am avut în Liga 1 nu mai puţini de 164 de străini, iar în sezonul 2014-2015 un record de 220 de jucători cu alt paşaport. 

45 de jucători sub 20 de ani, folosiţi 


    Răzvan Marin
Răzvan Marin

Plecarea străinilor şi refuzul acestora de a mai veni în campionatul nostru au slăbit puţin nivelul, dar au avut şi un efect pozitiv. În lipsa lor, cluburile au fost nevoite să se orienteze către jucători autohtoni şi de multe ori tineri. Astfel, în primele 21 de etape ale sezonului în curs, cele 16 combatante au folosit deja 45 de jucători cu vârsta de maximum 20 de ani. Cei mai cunoscuţi sunt Răzvan Marin, de la Viitorul, Nedelcearu, de la Dinamo şi Andrei Ivan, de la CS U Craiova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net