Steliştii ţin în viaţă naţionala

Ultima actualizare:

    Paul Papp a marcat golurile victoriei României în meciul cu Irlanda de NordFoto: Mediafax
Paul Papp a marcat golurile victoriei României în meciul cu Irlanda de NordFoto: Mediafax

Din septembrie anul trecut, de când a început lupta pentru un loc la Campionatul European din Franţa, „tricolorii” au disputat şase meciuri. Doar unul a fost tranşat de Ciprian Marica, jucător crescut de Dinamo, în rest steliştii au punctat decisiv pentru prima reprezentativă.

Mircea Rednic, antrenorul celor din „Ştefan cel Mare”, a răbufnit recent la adresa selecţionerului Anghel Iordănescu. „Cât timp o să fie un antrenor stelist la echipa naţională nu o să vedem şi dinamovişti. Nu o să-i vedem niciodată sau foarte rar, ar trebui să fie unul care să dea vreo zece goluri pe meci. Asta spun aşa din dragoste: noi nu avem valoare, doar ăia de la Steaua au, îi ia pe toţi”, a spus ironic „Puriul”.

Dar statistica arată că cei din Ghencea au avut un rol determinant pentru România în ultima perioadă faţă de rivalii roş-albi. Concret, în actuala campanie de calificare ei au dus România pe primul loc în grupă. Excepţia se numeşte Ciprian Marica, fotbalist crescut la „câini”, atacantul fiind cel care a înscris unicul gol în partida de debut, cu Grecia, 1-0. A urmat apoi jocul împotriva Ungariei, 1-1, gol Raul Rusescu. „Vârful” a îmbrăcat tricoul roş-albastru în perioada 2011-2013, dar şi în partea a doua a sezonului trecut. Contra Finlandei, Bogdan Stancu a reuşit o „dublă”, 2-0. „Motanul” a fost unul dintre cei mai iubiţi jucători din Ghencea, acolo unde a evoluat în intervalul 2008-2011.

Dominaţia steliştilor a continuat cu ajutorul lui Paul Papp. Fundaşul ”roş-albaştriilor” e omul care a adus toate punctele în duelul cu Irlanda de Nord, 2-0. Nici în jocurile oficiale ale „naţionalei” din acest an, situaţia nu a stat diferit. În martie, cu Insulele Feroe, Claudiu Keşeru şi-a trecut numele pe tabelă, 1-0. Atacantul de 28 de ani a bifat un an la echipa „militarilor”, începând din iarna lui 2014, şi s-a transformat rapid în favoritul fanilor datorită numeroaselor reuşite. În cel mai recent joc al „tricolorilor”, din iunie contra Irlandei de Nord, scorul a fost 0-0. Probabilitatea cea mai mare e ca peste câteva zile, în faţa Ungariei, tot Keşeru să puncteze. În prezent legitimat la Ludogoreţ, el va fi titular în atacul echipei naţionale, acolo unde concurenţii săi, Marica şi Stancu nu-şi vor face apariţia, nefiind incluşi nici măcar în lot.

Andone: «M-a surprins mult convocarea»

Atacant în liga a doua spaniolă, la Cordoba, Florin Andone a recunoscut că nu se aștepta să rămână pe lista finală a jucătorilor convocați la națională pentru ”dubla” cu Ungaria și Grecia. ”Sunt două meciuri foarte importante pentru noi, avem nevoie de 6 puncte ca să fim liniștiți. Eu am un pic de emoții, dar vin cu o mentalitate pozitivă. Dacă am ocazia să joc, sper să evoluez mai bine ca data trecută. Mi-aș dori din inimă să joc pentru România la Campionatul European”, a spus Andone la disport.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net