Steliştii merg 6.200 km pentru Liga Campionilor

Ultima actualizare:

    Nicuşor Stanciu este unul dintre pariurile antrenorului Stelei pentru noul sezonFoto: Mediafax
Nicuşor Stanciu este unul dintre pariurile antrenorului Stelei pentru noul sezonFoto: Mediafax

Steaua a trecut cu dublă victorie de Stromsgodset şi se îndreaptă către un tur trei preliminar greu din toate punctele de vedere. Kazahii de la Aktobe au măturat pe jos cu georgienii de la Dinamo Tbilisi şi îi aşteaptă miercuri pe români în Urali pentru un război pe viaţă şi pe moarte.

Până la ora jocului, băieţii lui Costel Gâlcă au însă aventura lor de trăit, cu 6.200 de kilometri de parcurs în peste cinci ore de zbor şi patru escale. În mod normal, de la Bucureşti la Aktobe se poate ajunge direct survolând spaţiul aerian ucrainean, după aproximativ patru ore. Kilometrii parcurşi nu depăşesc 2.000 şi deplasarea ar intra în categoria uşoară. Doborârea avionului de pasageri malaezian deasupra provinciei Doneţk a produs însă isterie pe glob, nimeni nemaidorind să se apropie măcar de zona de conflict dintre separatiştii proruşi şi armata ucraineană. În aceste condiţii, prima grijă a steliştilor după ce au căzut cu Aktobe, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, n-a fost valoarea adversarului şi principalele pericole din tabăra kazahilor, ci cum să evite pe drum Crimeea.

Vor zbura cu patru escale în peste cinci ore

La finalul partidei cu norvegienii, Tănase şi compania au cerut conducerii să găsească o altă rută decât cea standard pentru a ajunge şi a se întoarce din Kazahstan. “Important este să nu survolăm spaţiul aerian al Ucrainei. Am vorbit cu colegii, cu staff-ul şi toată lumea se teme, după incidentul care a avut loc joia trecută. E clar că nu trebuie să trecem pe acolo”, a declarat îngrijorat Iasmin Latovlevici. Şefii s-au conformat şi au găsit o rută mai lungă, mai obositoare, dar mai sigură. Practic, delegaţia Stelei va zbura marţi de la Bucureşti cu o cursă Tarom spre Constanţa, pe o distanţă de 200 de kilometri. De aici se continuă drumul până la Samsun, Turcia, cu o altă aeronavă, pe o distanţă de 745 de kilometri. La Samsun urmează o altă escală şi se pleacă spre Batumi, Georgia, până unde sunt 533 de kilometri. De la Batumi, Steaua zboară 278 de kilometri spre Tbilisi, capitala Georgiei, iar de aici, în sfârşit, ultimii 1.343 de kilometri, peste Marea Caspică, spre Aktobe. În total vor fi până la urmă 3.100 de kilometri şi peste cinci ore de zbor doar la dus şi evident, tot atât la întors. Toată oboseala şi trambalarea sunt însă de preferat în schimbul unei rachete sol-aer încasată de la separatişti.

Renegaţii au salvat Steaua


    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

“Dubla” cu cei de la Stromsgodset a fost tranşată de jucători care au fost aproape de a părăsi echipa. În tur, Gabi Iancu a marcat unicul gol al partidei, însă puştiul a trecut prin clipe grele. Gigi Becali a vrut să scape de el, colegii îl considerau un îngâmfat, iar la echipa naţională de tineret era interzis după o escapadă amoroasă. În retur, Râpă a punctat primul, dar şi el a vrut să plece din Ghencea. Fostul antrenor, Reghecampf, îl ţinea rezervă sau nu-l băga în lot, enervat că a fost adus la echipă fără ca el să-şi dea acordul. Apoi, Stanciu, care a securizat victoria, a fost la un pas să se transfere în străinătate. În plus, la naţionala de tineret, selecţionerul de atunci, Bogdan Stelea, i-a închis uşa după ce jucătorul a avut o atitudine delăsătoare.

Gâlcă: «Dumnezeu să-i lumineze mintea lui Becali»

Lucian Sânmărtean şi-a enervat şi colegii şi antrenorul prin ieşirea avută
Lucian Sânmărtean şi-a enervat şi colegii şi antrenorul prin ieşirea avută

Antrenorul Stelei, Costel Gâlcă, are nevoie disperată să întărească lotul şi apelează la divinitate pentru a-l convinge pe patronul Gigi Becali să investească în transferuri. “Steaua are nevoie în fiecare linie de câte un jucător, altfel ne va fi greu în continuare. Credeam că transferurile vor veni mult mai repede la Steaua. Nu pot să pun presiune pe domnul Becali, se află într-o situaţie dificilă, dar cred că va lua jucători. Sper să-i lumineze Dumnezeu mintea”, a spus tehnicianul.

Sânmărtean a fost amendat cu 5.000 €


    Lucian Sânmărtean şi-a enervat şi colegii şi antrenorul prin ieşirea avutăFoto: Răzvan Păsărică
Lucian Sânmărtean şi-a enervat şi colegii şi antrenorul prin ieşirea avutăFoto: Răzvan Păsărică

Sânmărtean e un tip dificil, astfel de episoade având loc şi la FC Vaslui, acolo unde a evoluat până să ajungă în Ghencea. Dacă moldovenii îi tolerau ieşirile în decor, roş-albaştrii îl vor penaliza cu 5.000 de euro. Regulamentul intern al Stelei prevede amenzi pentru gesturi ce aduc prejudicii clubului, iar camerele tv au arătat cum Sânmărtean şi-a bătut joc de antrenorul său, dar şi de coechipierii de pe banca tehnică. Pentru că a fost schimbat în minutul 60, el nu a vrut să dea mâna cu Gâlcă, iar pe colegi i-a ignorat total mergând direct la vestiare. Cum faza s-a petrecut într-un meci internaţional, iar o trecere cu vederea din partea tehnicianului i-ar distruge autoritatea în vestiar, oficialii au decretat să-i oprească 5.000 de euro din salariu. Suma pare mare pentru ceilalţi colegi, însă Lucian e privilegiat fiindcă încasează 20.000 de euro lunar. Hizo, antrenorul care-l cunoaşte foarte bine, i-a făcut recent o caracterizare perfectă: „E un jucător foarte bun, dar dacă nu ştii să lucrezi cu el, atunci eşti terminat. Nu te mai ascultă. Are numai mofturi şi e foarte supărăcios”.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net