Steaua vrea răzbunare pentru milionul pierdut

Ultima actualizare:

    Tade nu a dat  satisfacţie de la  sosirea la Steaua,  el marcând  doar trei goluri
Tade nu a dat satisfacţie de la sosirea la Steaua, el marcând doar trei goluri

CFR Cluj şi Steaua n-au prea făcut afaceri în istoria lor modernă, iar când s-a întâmplat asta nu le-a mers niciodată bine. Cele două cluburi au fost fie rivale de moarte în era de glorie a lui Paszkany, fie s-au sabotat reciproc, atunci când era vorba de vreo luptă indirectă. Azi, banii dor însă mai rău decât punctele.

Gigi Becali s-a speriat în vară, când Steaua avea nevoie de întăriri imediate pe toate posturile şi nu găsea nimic care să-i convină. CFR Cluj i-a întins o mână falsă şi i-a oferit pe atacantul Gregory Tade, pe mijlocaşul Sulley Muniru şi pe tânărul fundaş basarabean, Cătălin Carp. Nu degeaba, bineînţeles, ci pe un total de un milion de euro, cât au costat mai mult primii doi, Carp venind oficial din postura de jucător liber. Şi ce speranţe şi-au pus Rădoi şi compania mai ales în Tade şi Muniru! Francezul era golgheterul campionatului şi cei 500.000 de euro plătiţi pentru el păreau la prima vedere o super-investiţie.

Tade s-a făcut însă de râs. A marcat doar două goluri în 18 partide pentru roş-albaştrii, ambele din penalty, unul în returul cu Trencin, din preliminariile Ligii Campionilor, şi celălalt în victoria de la Craiova. În scurt timp, Gigi Becali a declarat că acceptă să piardă toţi banii, doar să-l vadă pe Tade plecat, fapt care se va întâmpla probabil în pauza de iarnă. Cât despre Muniru, acesta o fi frate de mare fotbalist, dar el mai are de învăţat. A marcat trei goluri în 18 meciuri, cifre aproape identice cu cele ale lui Tade, şi toată lumea s-a cam lămurit şi cu el. Nu în ultimul rând, Carp a apărut doar de trei ori în campionat şi o dată în Cupă, dar măcar el are 21 de ani şi tinereţii i se pot ierta multe.

„Trebuie să recunoaştem că am cam greşit la transferuri în acest an”, afirma resemnat antrenorul Mirel Rădoi, cu trimitere evidentă către implanturile ceferiste total nereuşite. Cu caii troieni în curte, Steaua n-are însă decât să spere într-o minune duminică seară (1 noiembrie), la Cluj, sau să adopte tactica lui Mourinho când n-are încredere în vreun jucător de-al său: lăsarea pe bancă. Cu sau fără această răzbunare financiară în gând, Steaua trebuie să câştige în faţa feroviarilor pentru că vine după două egaluri consecutive şi riscă să piardă contactul cu Astra şi Viitorul. De asemenea, CFR e obligată să-şi revină din pumni dacă vrea să joacă în play-off şi nu în play-out, în acest moment fiind la cinci puncte distanţă de locul şase, care garantează lupta la vârf. Partidele dintre Steaua şi CFR au fost tot timpul echilibrate, dar ardelenii au dezvoltat un complex în faţa roş-albaştrilor. Clujenii n-au mai câştigat în faţa rivalilor de pe şase noiembrie 2005, când Coroian marca singurul gol al partidei în poarta lui Hamutovski. A fost unicul succes în faţa Stelei din 2004 încoace, de când CFR a promovat în prima ligă. S-au jucat în total 23 de meciuri, Steaua câştigând 11, iar restul de 12 încheindu-se la egalitate. Egal a fost şi în tur, pe Arena Naţională, scor 1-1, clujenii furând campioanei un punct mare.

Cine mai are curaj să arbitreze?

CFR – Steaua e după Dinamo – Steaua sau Dinamo – Rapid, unul dintre meciurile cel mai greu de arbitrat. De-a lungul timpului au fost nenumărate probleme, fiecare club fiind acuzat că are brigada sa de casă. Steliştii i-au arătat cu degetul pe Cristi Balaj, Istvan Kovacs sau Ovidiu Haţegan, în timp ce clujenii s-au simţit dezavantajaţi de Alexandru Tudor, Radu Petrescu, Marius Avram şi Sebastian Colţescu. Mulţi dintre ei au fost între timp recuzaţi şi dilema este: cine are curaj să fluiere diseară?

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net