Steaua – Târgu Mureş, război de la distanţă

Ultima actualizare:

    Florin Bejan, în luptă  pentru balon  cu stelistul  Gabi Iancu
Florin Bejan, în luptă pentru balon cu stelistul Gabi Iancu

Târgu Mureş a tranşat disputa directă cu Steaua, pe Arena Naţională, dar verdictul final îl vor da echipele de pluton şi cele din subsolul clasamentului. Au mai rămas patru ocazii ca lucrurile să se clarifice şi numărătoarea inversă continuă duminică cu Gaz Metan – ASA şi Steaua - Chiajna. Întrebare e simplă: cine greşeşte prima?

Ambele partide se vor disputa duminică seara şi, cel puţin teoretic, misiunea mai grea o are Târgu Mureş. Zicu şi compania vor juca la Mediaş un meci extrem de complicat, cu o echipă aflată pe primul loc retrogradabil şi disperată după puncte. Deşi acest lucru ar putea să-i şi liniştească pe mureşeni, pentru că dovedeşte valoarea inferioară a adversarului, de fapt nu este deloc aşa. Gaz Metan este o echipă în creştere, care n-a pierdut niciunul din ultimele cinci jocuri. Mai mult, în 2015, la Mediaş au câştigat doar Steaua şi Rapid, dar la limită, 2-1 şi 1-0. Aceste argumente i-au determinat pe şefii liderului Ligii I să considere deplasarea de la Gaz Metan drept cel mai greu meci din ultimele patru rămase de disputat până la final. Preşedintele Narcis Răducan a declarat că dacă Târgu Mureş câştigă la Mediaş, nu mai are unde să se încurce. Gaz Metan – ASA se va juca de la ora 18:30, adică înainte de Steaua – Chiajna, fapt care îi ajută pe ardeleni. Asta pentru că orice rezultat se va înregistra după fluierul final, presiunea pe roş-albaştri va fi imensă.

Concordia n-a luat nici un punct cu Steaua

Trecând, la jocul de pe Arena Naţională, care va începe la ora 21:00, trupa lui Costel Gâlcă are o singură opţiune: victoria. Dacă ASA se încurcă, are nevoie de asta pentru a-şi recăpăta primul loc, iar dacă nu, cele trei puncte sunt vitale pentru a rămâne aproape şi a spera că mureşenii vor capota în ultimele trei etape. Fără discuţii, cu tot jocul chinuit etalat în ultimele partide, Steaua e favorită clară. Orice alt rezultat în afara unui succes la câteva goluri diferenţa ar reprezenta o adevărată bombă, dar şi certitudinea că pentru Tănase şi compania, campionatul s-a încheiat deja. Un argument în favoarea galopului de sănătate aşteptat duminică din partea Stelei este şi palmaresul dintre cele două echipe. Chiajna n-a reuşit să smulgă niciun punct din şapte meciuri jucate până acum cu trupa din Ghencea, în Liga I, singurul succes fiind în Cupa României, în 2012, obţinut la penalty-uri.

Baciu şi Linkar vor întoarce armele

Partida dintre Steaua şi Concordia Chiajna reprezintă şi lupta a doi oameni cu echipa care le-a dat totul în carieră. Pe banca ilfovenilor vor sta duminică Marius Baciu şi Eric Linkar, doi stelişti îndoctrinaţi, multiplii campioni cu trupa din Ghencea. Actualul antrenor principal al Chiajnei a câştigat de trei ori titlul în tricoul roş-albastru, 1997, 1998 şi 2001, iar secundul său, Linkar, de două ori, în 1998 şi 2001.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net