Steaua - Târgu-Mureş, meci de 15,5 milioane de euro

Ultima actualizare:

    N’Doye este unul dintre cei mai valoroşi jucători ai celor de la ASA Tg.-MureşFoto: Sportpictures.eu
N’Doye este unul dintre cei mai valoroşi jucători ai celor de la ASA Tg.-MureşFoto: Sportpictures.eu

Steaua – ASA Târgu-Mureş pare pentru fani un simplu meci de fotbal, dar conducătorii şi jucătorii din cele două tabere gândesc puţin mai materialist. Ambele cluburi sunt pe butuci fără banii din drepturile TV, iar perspectiva Ligii Campionilor şi potul pentru locul 1 pot să facă diferenţa între viaţă şi moarte.

Campioana din sezonul 2013-2014, Steaua, a primit 3 milioane de euro din drepturile TV. Având în vedere că aceeaşi sumă de anul trecut se va împărţi anul acesta la doar 14 echipe, în loc de 18, cea care va câştiga titlul va încasa cu vreo 500.000 de euro mai mult. Aceste 3,5 milioane de euro înseamnă o primă gură de oxigen pentru oricare dintre cele două cluburi, asigurând dintr-un foc un buget pe sezonul viitor. Asta pentru că e ştiut faptul că Gigi Becali nu mai investeşte nimic din buzunarul lui, la Steaua circulând prin conturi doar ce se produce. Apoi, fără infuzii din zona privată, Târgu-Mureş e cu un pas în insolvenţă, DNA intrând pe fir şi stopând injecţia cu bani publici în clubul de fotbal.

Sumele din drepturile TV sunt în aceste condiţii cei mai siguri bani pentru Steaua şi ASA, dar lucrurile pot fi şi mai roz pentru viitoarea campioană. Respectiv, va intra în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, cu şanse reale de a ajunge în grupe. Dacă acest obiectiv ar fi atins, în conturile Stelei sau ale lui ASA vor intra minimum încă 12 milioane de euro, sumă care ar garanta viitorul apropiat al acelui club.

Roş-albaştrii au şanse mai mari, pentru că vor fi capi de serie pe tabloul campioanelor de mâna a doua. În schimb, fără coeficient european, ardelenii ar trebui să elimine campioane ceva mai tari, ca Red Bull Salzburg, Dinamo Zagreb, Sparta Praga sau Celtic.

Dacă argumentele de mai sus servesc managerilor celor două cluburi, jucătorii îşi văd şi ei propriul interes. Dacă vor câştiga titlul, Zicu şi compania au garantaţi 100.000 de euro de căciulă, în timp ce Tănase şi compania vor primi aceeaşi sumă, dar condiţionată de calificarea în grupele Ligii Campionilor. 

Liviu Ciubotariu: «Vrem să arătăm că n-am ajuns aici din întâmplare!»

Liviu Ciubotariu a declarat că meciul cu Steaua nu e decisiv, şi că echipa vrea să demonstreze că nu doar conjunctura a adus-o în lupta pentru titlu. „După meciul cu Steaua mai sunt cinci partide de jucat. De partea noastră avem moralul şi ne dorim să demonstrăm că ce am făcut până acum nu a fost o întâmplare. Simţim că putem să realizăm un obiectiv istoric şi suntem pregătiţi pentru asta. Indiferent de rezultat, nu este nimic decis, deşi e clar că cine câştigă devine favorit”, a spus antrenorul lui ASA.

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net