Steaua şi-a luat jucător de pe autostradă

Ultima actualizare:

    Lemnaru a semnat un contract pe doi ani cu SteauaFoto: Răzvan Păsărică
Lemnaru a semnat un contract pe doi ani cu SteauaFoto: Răzvan Păsărică

Vali Lemnaru e de ieri jucătorul trupei din Ghencea, dar “vârful” de 30 de ani a trecut prin multe greutăţi. La Poli Timişoara, păcălit de patronul Zambon, a ajuns să fie neplătit cu lunile şi apoi suspendat. Pentru a avea cu ce trăi a fost nevoit să se angajeze ca muncitor la firma ce a construit drumul Bucureşti - Constanţa.

Steaua şi-a întărit ofensiva, oferind 400.000 de euro Universităţii Cluj, club ce-l deţinea pe Lemnaru, iar fotbalistului un salariu de 10.000 de euro lunar pentru cei doi ani de contract, existând şi opţiunea de prelungire pentru încă un sezon. “Am fost şi unele oferte din străinătate, dar am vrut să vin la Steaua fiindcă de aici pot ajunge şi la echipa naţională. Acum mă gândesc doar la calificarea în Liga Campionilor şi sper ca în campionat să înscriu atâtea goluri cât să devin golgheter”, a spus jucătorul care în trecut a petrecut mult timp la echipa secundă a lui Dinamo şi doar un meci la seniori, sub comanda lui Rednic.

A marcat 13 goluri sezonul trecut

Acum, la 30 de ani, Vali a ajuns la vârful carierei, însă drumul până aici a fost anevoios. Şi-a făcut junioratul la Sportul şi a fost cumpărat repede de Poli Timişoara. Echipa era pe mâna italianului Zambon, afacerist ce nu-şi plătea jucătorii. După jumătate de an în care nu a văzut niciun ban, a plecat de la club, dar pentru gestul său a fost suspendat doi ani. Fără niciun venit, tânărul pe atunci de 20 de ani, s-a angajat ca muncitor. “Am lucrat la Autostrada Soarelui, unde am prestat tot felul de munci. Am lucrat la maşini şi la un moment dat distribuiam motorină pentru utilajele de pe şosea. Nu mi-a fost niciodată ruşine cu ce am făcut”, a povestit mai demult Lemnaru, care în iarnă a fost ofertat pentru a evolua în tricoul echipei naţionale a Moldovei, dar mutarea nu s-a mai materializat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net