Steaua şi Astra, ţinute în viaţă de Alibec

Ultima actualizare:

    Steaua s-a încurcat  pe propriul teren  de Zürich
Steaua s-a încurcat pe propriul teren de Zürich

Cele mai valoroase echipe din România au ajuns în situaţia deloc onorantă de a sta într-un singur jucător. Astfel, în timp ce a resuscitat-o pe Astra la Plzen, Alibec alimentează deja speranţele fanilor Stelei, dezamăgiţi după semieşecul cu Zürich.

Criza de valori certe din campionatul intern e ilustrată perfect de situaţia creată de Denis Alibec. Numai la noi se putea întâmpla ca un sigur fotbalist să fie considerat un salvator atât de campioană cât şi de vicecampioană. Cumpărat de Steaua, dar lăsat să joace pentru Astra până în ianuarie, Alibec e în acest moment luminiţa de la capătul tunelului pentru ambele cluburi. 


    Astra a obţinut  prima victorie din grupele Ligii EuropaFoto: AFP
Astra a obţinut prima victorie din grupele Ligii EuropaFoto: AFP

În primul rând, giurgiuvenii continuă să viseze frumos în Liga Europa datorită execuţiilor lui Alibec de la Plzen. În Cehia, vârful de 25 de ani a marcat un gol şi a provocat un autogol, victoria de joi seară (2-1) aducând în conturile sărăcite ale Astrei şi o sumă consistentă de bani, 360.000 de euro. „Am obţinut o victorie mare, care poate însemna mult pentru viitorul acestei echipe”, a transmis Alibec după meci, conştient de importanţa succesului de la Plzen.

Victoria a adus 360.000 de euro


    Alibec a fost eroul  Astrei în deplasarea  din Cehia
Alibec a fost eroul Astrei în deplasarea din Cehia

Dacă Astra a spart gheaţa în dreptul victoriilor în actuala ediţie a grupelor Ligii Europa, Steaua mai are de aşteptat. Formaţia lui Reghecampf se poate declara mulţumită cu egalul (1-1) de pe teren propriu cu elveţienii de la FC Zürich, o grupare de ligă secundă, lucru care ridică multe semne de întrebare privind potenţialul ofensiv al roş-albaştrilor.

„O să vedeţi Steaua din iarnă!”, ne-a ameninţat patronul Gigi Becali. De ce tocmai din iarnă? Pentru că atunci îl va avea la dispoziţie pe Denis Alibec, jucătorul care ar trebui să rezolve problemele din atacul echipei lui Laurenţiu Reghecampf. De altfel, pentru a-i face loc lui Alibec, Gigi Becali l-a sacrificat deja pe bosniacul Golubovic, nimeni altul decât principala armă ofensivă din prezent a Stelei. „N-are faţă de Steaua, unde să mai joace după ce vine Alibec?”, a punctat finanţatorul

Meciurile retur sunt cruciale

Peste mai puţin de două săptămâni (la 3 noiembrie), Steaua şi Astra se reîntâlnesc cu FC Zürich, respectiv Viktoria Plzen. Pentru că ne aflăm deja la jumătatea fazei grupelor, meciurile care urmează au un caracter decisiv pentru ambele echipe româneşti. Astfel, atât Steaua cât şi Astra trebuie să câştige pentru a rămâne cu şanse considerabile în lupta pentru primele două locuri, calificante în 16-imile de finală ale Ligii Europa.

Marius Şumudică i-a avertizat pe stelişti

simeon stalpnicul png

Referindu-se la iminentul transfer al lui Alibec de la Astra la Steaua, Marius Şumudică n-a scăpat ocazia de a-şi „înţepa” din nou marea rivală. „S-a văzut ce înseamnă Alibec. Când ajunge la Steaua, sper să nu spună cei de-acolo că e nepregătit, că văd că aşa spun şi cu Boldrin şi De Amorim. Dacă nu-i vor, să ni-i lase nouă să-i mai pregătim. Mă deranjează lucrurile astea”, a spus antrenorul Astrei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net