Steaua a sărăcit cu 27 de goluri

Ultima actualizare:

    Foto: Mediafax
Foto: Mediafax

Golgheterul Claudiu Keşeru îşi face bagajele pentru Orientul Mijlociu, la fel cum au procedat recent Sânmărtean şi Szukala. În schimbul unui milion şi jumătate de euro, Steaua şi-a pierdut în această pauză competiţională aproximativ 50 la sută din potenţialul echipei.

Reuşitele pe bandă rulantă din 2014 l-au readus pe Keşeru în atenţia echipelor din străinătate. Atacantul care a jucat mulţi ani în Franţa nu se va duce însă la o grupare cu pretenţii din Occident, ci va lua drumul spaţiului arab. La 28 de ani, Claudiu Keşeru va evolua în următorii doi ani la gruparea Al-Gharafa din Qatar, Steaua urmând să încaseze trei milioane de euro, pentru transferul său definitiv, deşi se pusese iniţial problema unui împrumut. Cu un nou titlu de campioană în buzunar, oficialii din Ghencea au acceptat imediat plecarea lui Keşeru, cel care în acest sezon a marcat pentru Steaua 19 goluri în toate competiţiile, dintre care 12 în Liga I. 

Cei doi  au discutat în  plină stradă
Cei doi au discutat în plină stradă

Luchin i-a arătat  medicului unde  are dureri
Luchin i-a arătat medicului unde are dureri

Au renunţat la cei mai buni

În condiţiile în care Costel Gâlcă i-a pierdut şi pe Sânmărtean şi Szukala, „gaura” din lotul Stelei este mult mai mare. Cei doi fotbalişti plecaţi recent în Arabia Saudită, la Al-Ittihad, au dat şi ei câte patru goluri în sezonul 2014-2015. Astfel, „arabii” Keşeru, Sânmărtean şi Szukala au strâns împreună 27 din cele 66 de goluri reuşite de Steaua în campionat, cupe şi Liga Campionilor. Dacă mai punem la socoteală pasele decisive ale „magicianului” Sânmărtean şi contribuţia defensivă a polonezului Szukala, realizăm faptul că roş-albaştrii şi-au pierdut cel puţin jumătate din forţă.

Campioana a scos 30 de milioane de euro în doi ani

Latovlevici este  în ultimele 6 luni  de contract
Latovlevici este în ultimele 6 luni de contract

Începând din vara lui 2013, Steaua a realizat un profit impresionant de aproximativ 30 de milioane de euro numai din vânzarea de jucători. Astfel, Claudiu Keşeru e ultimul dintr-o listă mai lungă de fotbalişti (Vlad Chiricheş, Florin Gardoş, Alexandru Bourceanu, Mihai Pintilii, Raul Rusescu, Lucian Sânmărtean, Lucasz Szukala) care au plecat din Ghencea în utimii doi ani, îmbogăţindu-l pe patronul Gigi Becali, aflat în închisoare.

Keşeru, salariu de trei ori mai mare

Salariul lui Claudiu Keşeru la noua sa echipă, Al-Gharafa, se va apropia de un milion de euro pe an, adică de trei ori mai mult decât primea la Steaua. Keşeru a ajuns deja la Doha, capitala Qatarului, pentru semnarea contractului, existând posibilitatea să debuteze vineri, atunci când Al-Gharafa va juca împotriva echipei Al-Sailya. În acest sezon, formaţia lui Keşeru e ieşită din lupta pentru titlu, zbătându-se la mijlocul clasamentului, pe locul 7 din 14.

Srdjan Luchin, pe mâna doctorului de la Dinamo


    Cei doi  au discutat în  plină stradă
Cei doi au discutat în plină stradă


    Luchin i-a arătat  medicului unde  are dureri
Luchin i-a arătat medicului unde are dureri

Srdjan Luchin s-a întâlnit zilele trecute cu Liviu Bătineanu în apropierea Institutului Naţional de Medicină Sportivă. După o scurtă “consultaţie” în mijlocul străzii, jucătorul a plecat fericit cu o plasă de medicamente.

Fotoreporterii “Click!” au surprins scene mai puţin văzute în peisajul fotbalului autohton. Un stelist a apelat la ajutorul doctorului celor de la Dinamo, scenă care probabil va ridica unele semne de întrebare celor din staff-ul medical al trupei din Ghencea. Luchin, care în perioada 2011 – 2014 a activat pentru “câini”, are încredere doar în “Dochi”, aşa cum e poreclit specialistul roş-albilor, deşi la noua sa echipă, Steaua, are la dispoziţie o “armată” de doctori. Jucătorul de 28 de ani i-a explicat cu gesturi largi prietenului său simptomele arătând că se resimte în zona genunchiului drept, dar şi la glezna stângă. După ce a ascultat atent, Bătineanu a deschis portiera şi a scos la iveală un întreg arsenal de medicamente şi creme. I le-a oferit fotbalistului, care va urma cu sfinţenie recomandările, şi după câteva schimburi de amabilităţi, judecând după imaginile în care fundaşul râdea copios, fiecare şi-a văzut de drum. Luchin a suferit o accidentare în urmă cu mai bine de două săptămâni, în timpul unui amical cu Sturm Graz, însă acum e apt de joc, mai ales că beneficiază de atenţie atât din partea Stelei, cât şi a celor de la Dinamo.

Latovlevici se desparte de Steaua


    Latovlevici este  în ultimele 6 luni  de contract
Latovlevici este în ultimele 6 luni de contract

Fundaşul trupei din Ghencea Iasmin Latovlevici nu vrea să-şi mai prelungească acordul cu Steaua, scadent în vară, şi va pleca de la clubul unde a evolaut în ultimii cinci ani. “Latovlevici nu mai vrea să prelungească, dovadă e că şi postul de fundaş stânga a fost acoperit prin aducerea lui Guilherme. Cu Prepeliţă şi Arlauskis urmează să discutăm”, a anunţat preşedintele Argăseală. Altfel, oficialul roş-albaştriilor a explicat şi starea medicală a lui Gabi Tamaş, adus în Ghencea după ce suferise o ruptură de ligamente: “Tamaş va merge în această săptămână la spital, unde i se va face evaluarea. I se va da certificatul de bun de joc sau o să mai stea o săptămână sau două”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net