Steaua s-a calificat, dar n-a strălucit

Ultima actualizare:

    Cornel Râpă a deschis scorul
Cornel Râpă a deschis scorul

Roş-albaştrii s-au impus şi în returul cu Stromsgodset (2-0) din turul doi preliminar al Ligii Campionilor, dar au trecut prin mari emoţii

Steaua s-a calificat în turul trei preliminar al Ligii mai greu decât o arată scorul partidei retur cu campioana Norvegiei. Echipa lui Gâlcă a tremurat serios pentru o calificare decisă abia pe final de meci de reuşitele lui Râpă şi Stanciu.

*Eroul din tur, doar rezervă. Gâlcă a suprins cu formula de start, lăsându-l pe bancă pe Gabi Iancu, autorul golului din cu care Steaua a câştigat în Norvegia. Astfel, printre titulari şi-a făcut loc Adi Popa, revenit după o accidentare.*Gâlcă l-a ascultat pe Piţi. Influenţat poate şi de sfaturile insistente ale lui Victor Piţurcă, Costel Gâlcă l-a avansat pe Lucian Sânmărtean de pe poziţia de închizător în linia de trei mijlocaşi ofensivi.*Norvegienii au început tare. Surprinzător, Stromsgodset au dominat startul partidei, având şi prima şansă importantă de gol, salvată de fundaşul stelist Varela. De partea cealaltă, steliştii au răspuns timid, cu şuturi din afara careului. În finalul primei reprize, Chipciu putea deschide scorul, dar lovitura sa de cap a fost respinsă de portarul ghanez al norvegienilor.*Arlauskis a făcut minuni. La fel ca în tur, lituanianul a fost erou. Portarul Stelei a salvat miraculos în debutul reprizei secunde un şut bine plasat al norvegianului Kastrati. Acelaşi atacant al oaspeţilor a dat din nou emoţii Stelei cu un şut care a trecut la o palmă de bară.*Râpă, de la agonie la extaz. Fundaşul drepta al Stelei a ratat o ocazie uriaşă, dar s-a revanşat cu vârf şi îndesat. În minutul 73, Râpă a fost găsit de o centrare a lui Tănase şi a deschis scorul, reuşită prin care roş-albaştrii s-au descătuşat. În minutul 84, Stanciu a stabilit definitiv soarta calificării, fructificând cu poarta goală în faţă o acţiune a lui Chipciu.*Urmează Aktobe. Adversara Stelei în turul trei preliminar (penultimul) va fi campioana Kazahstanului, FK Aktobe, calificată după 3-0 (1-0 în tur) cu georgienii de la Dinamo Tbilisi. Prima manşă dintre Aktobe şi Steaua se joacă săptămâna viitoare, marţi sau miercuri, în Kazahstan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Dinamo Poli Iasi (Sportpictures) jpg
Dan Petrescu (Sportpictures) jpg
Evan Ndicka (Youtube) jpg
tartan track 2678544 1280 jpg
zeta grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net