Steaua a pierdut pe mâna lui Gâlcă

Ultima actualizare:

    Prepeliţă (la balon) şi Tănase s-au chinuit degeaba contra celor de la Dinamo KievFoto: Mediafax
Prepeliţă (la balon) şi Tănase s-au chinuit degeaba contra celor de la Dinamo KievFoto: Mediafax

Steaua a măcelărit-o pe Aalborg, dar n-a interpretat corect gloanţele care i-au trecut pe la ureche în prima repriză a acelui joc. Astfel, în deplasarea din Ucraina, a jucat la fel de ezitant în apărare, iar adversarul de alt calibru n-a mai iertat-o de înfrângere, ci poate doar de o umilinţă.

Pentru acest lucru, pentru interpretarea unor faze fixe ale gazdelor 11, dar şi pentru schimbările făcute în timpul jocului, Costel Gâlcă a fost scos ţap ispăşitor. Toţi cei care ne-au obişnuit să ceară într-un mod disperat sânge după orice pas greşit al Stelei au făcut astfel iureş. Şi cum România are 20 de milioane de antrenori, oamenii de fotbal n-au avut nevoie de un impuls prea mare ca să prindă vânt.

L-a scos pe Stanciu după 25 de minute

„Nu îl înţeleg pe Costel Gâlcă! De ce l-a preferat pe Stanciu în dauna lui Rusescu atunci când l-a scos de pe teren pe Iancu? E evident o greşeală de strategie. Apoi, de ce l-a scos pe Stanciu după doar 25 de minute? Mai bine nu-l mai introducea deloc. Nu mai zic că a treia schimbare nici n-a mai efectuat-o, deşi lucrurile nu mergeau deloc bine la Steaua”, a declarat fostul antrenor, Gabi Balint. La fel de critic a fost şi Ilie Dumitrescu, unul dintre cei mai buni atacanţi din istoria modernă a trupei din Ghencea. „Nu suntem Barcelona să jucăm doar pe atac, pentru că nu putem avea o posesie de 80%. În acest caz ar fi trebuit să ne organizăm foarte bine în apărare, să nu primim gol şi abia apoi să marcăm. Gâlcă nu poate să plângă la nesfârşit după Bourceanu sau Pintilii. Trebuie să se descurce cu ce are la îndemână. A fost puţin înţepenit, fără reacţie, pe bancă”, a declarat fostul tehnician al Stelei. Culmea, antrenorul nu şi-a făcut însă nicio „mea culpa”, ci a dat vina pe jucătorii săi. „Sunt supărat pe echipă pentru că practic i-am băgat în joc pe adversari. Am greşit prea mult şi aşa au marcat ei. Pe Stanciu l-am schimbat pentru că n-a făcut în teren ce i-am cerut eu. La Steaua nu te aşteaptă nimeni să joci când ai chef”, s-a scuzat Gâlcă.

A ieşit prost fără "talismanul" Dică

Necooptarea lui Nicolae Dică în delagaţia deplasată la Kiev a fost o altă greşeală reproşată antrenorului. Omul care a umilit-o pe Dinamo în 2006 şi care putea insufla jucătorilor un plus de moral a fost lăsat acasă pentru un motiv incredibil: supravegherea recuperării accidentaţilor. Decizia a fost şocantă şi pentru Dică, fostul jucător ştiind până în ultima zi că va face deplasarea în Ucraina.

Tănase e apt pentru naţională

Înfrângerea de la Kiev are însă şi o parte bună. Partida a reprezentat revenirea în primul 11 a căpitanului Cristi Tănase, cel care a fost accidentat o bună perioadă şi n-a mai jucat pentru roş-albaştri din returul cu Ludogoreţ Razgrad. „Dodel” a rezistat pe teren 90 de minute şi acest lucru îi dă mari speranţe selecţionerului Victor Piţurcă în vederea meciului cu Ungaria.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net