Steaua a pierdut 45 de trofee într-o zi

Ultima actualizare:

    2013. Steliştii au  pierdut titlul  câştigat în 2013
2013. Steliştii au pierdut titlul câştigat în 2013

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie venită joi a stabilit că Steaua lui Gigi Becali nu deţine decât palmaresul de după anul 2003. Pe scurt, asta înseamnă că roş-albaştrii devin brusc din cea mai titrată echipă de club din România la capitolul trofee, una de mijloc, sub Dinamo, Rapid sau Craiova, la egalitate cu Petrolul şi puţin peste Ripensia şi Chinezul.

Cel mai puternic argument al tuturor steliştilor din lume atunci când se contrau cu rivalii lor s-a evaporat subit. Întrebarea “câte trofee aveţi voi în comparaţie cu noi?” nu mai este de acum un punct forte al lor. Asta pentru că după împărţeala instanţei oricine poate să răspundă: mai aveţi câteva. Cel puţin în războiul cu dinamoviştii nici nu mai pot scoate capul din pământ. Cele şapte trofee deţinute de actuala Steaua a lui Becali par ridicole pe lângă cele 33 ale “câinilor”, care cu 18 titluri, 13 Cupe şi două Supecupe au preluat fără voia lor statutul de cea mai titrată echipă de club din România. 

Gigi Becali n-a vrut să plătească 10% din profit

Roş-albaştrii n-au decât să înghită în sec după cele 21 de titluri, 20 de Cupe şi patru Supercupe câştigate înainte de 2003 şi pe care nu le mai pot invoca pentru că aparţin Armatei. Pe lângă obrazul înroşit de ruşine, asta înseamnă şi o devalorizare financiară a societăţii lui Gigi Becali, deoarece e clar că un preţ face un club cu 52 de trofee interne în vitrină şi alt preţ una cu doar şapte. Problemele steliştilor nu vin însă doar în comparaţia cu rivalii de moarte de la Dinamo. 

De acum şi echipe ca Universitatea Craiova, UTA Arad, CFR Cluj, Rapid, dar şi defuncta Venus, se pot uita de sus la Steaua, toate câştigând un număr de trofee interne mai mare decât trupa din Ghencea. Practic din punct de vedere al titlurilor, echipa lui Becali e pe un modest loc 5, în ceea ce priveşte Cupele pe un şi mai dezonorant loc 9, iar al Supecupelor pe 3. Toate acestea au fost posibile doar pentru că latifundiarul din Pipera s-a lăcomit şi n-a vrut să plătească MApN-ului o cotă parte din profitul său pentru a deţine în continuare Steaua istorică. “Conducerea Armatei îşi dorea un procent de 10% din toate veniturile. Au refuzat şi s-a ajuns în această situaţie. Fotbal Club Steaua Bucureşti nu mai este îndreptăţită să folosească numele de Steaua Bucureşti. Pot să folosească FCSB, dar cei de la Venus Bucureşti au făcut o adresă la ASIM şi vor fi probleme şi cu acea siglă”, a declarat Florin Talpan, juristul MApN-ului.

Echipa Armatei, mai tare decât a lui Becali

MApN-ul a sperat până în ultimul moment că va găsi înţelegere la Gigi Becali, dar după decizia Înaltei Curţi e clar că nimic nu se mai poate face. În aceste condiţii, Armata a luat o decizie care se întrevedea de mult. “Am modificat regulamentul de funcţionare al CSA Steaua şi din 24 noiembrie 2015 putem înfiinţa o echipă de fotbal”, a spus Talpan. Culmea, echipa Armatei, care va începe probabil din ligile inferioare, va fi mult mai titrată decât cea a lui Becali, preluând în palmares cele 21 de titluri, 20 de Cupe şi patru Supercupe.

Topul actualizat al celor mai titrate echipe

Echipă    Titluri    Cupe    Supercupe    Total Trofee

Dinamo    18      13           2                   33

Venus        8        0           0                    8

UTA           6       2           0                    8

Chinezul    6       0            0                    6

“U” Craiova  4    6           0                   10

Petrolul     4        3           0                    7

Ripensia    4        2          0                    6

Steaua       4       1          2                     7

Rapid        3       13         4                    20

CFR Cluj    3        3          2                    8

*Cu italic sunt scrise echipele care au fost desfiinţate

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net