Steaua, în «noroi» după 12 ani?

Ultima actualizare:
Ovi lasă scena pentru Steaua
Ovi lasă scena pentru Steaua

Contra lui Rosenborg, Steaua poate rata a 12-a prezenţă consecutivă în grupele unei cupe europene. Ar fi o contraperformanţă similară cu eliminarea suferită în faţa lui Liverpool în noiembrie 2003, după un meci tur disputat în noroiul din Ghencea, de care Mirel Rădoi îşi aduce bine aminte.

Pe lângă semifinala de Cupă UEFA jucată în 2006, Steaua mai deţine o performanţă cu care se poate mândri la nivel continental. Mai exact, campioana României e unică în Europa prin cele 11 calificări la rând în faza grupelor Ligii Campionilor sau Ligii Europa (Cupei UEFA).

Începând din 2004, n-a fost toamnă în care Steaua să nu joace în cupele europene cel puţin până în luna decembrie, atunci când se încheie partidele din grupele competiţiilor menţionate mai sus. An de an, prin cele şase meciuri garantate din grupe, Steaua şi-a măsurat forţele cu granzii Europei şi a reuşit să aducă bani frumoşi în contul patronului Gigi Becali. 

Adi Popa era în peluză în 2005
Adi Popa era în peluză în 2005

Dar ce s-a întâmplat în 2003, ultimul an în care Steaua a capotat pe plan european în fazele incipiente? Sub comanda lui Victor Piţurcă, roş-albaştrii au jucat atunci în Cupa UEFA, fiind eliminaţi în turul doi de Liverpool, la capătul a două confruntări disputate în luna noiembrie.

E adevărat, la acea vreme grupele nu se inventaseră decât în Liga Campionilor, dar steliştii rămân cu amintirea unui parcurs scurt în Europa, în care n-au izbutit decât două calificări, cu Neman Grodno (Belarus) şi cu englezii de la Southampton. Mirel Rădoi a fost implicat direct în acea campanie eşuată, fiind titular în ambele manşe cu Liverpool. De referinţă rămâne egalul din Ghencea (1-1), meci tur disputat în condiţii inumane, într-un noroi cât casa.

Joi, pe Arena Naţională, noroiul nu va fi prezent în prima manşă cu Rosenborg din play-off-ul Ligii Europa, dar Steaua lui Mirel Rădoi riscă să intre în „noroi”, la figurat. O eliminare din Europa încă din luna august ar însemna un mic dezastru care ar pune în pericol inclusiv postul lui Rădoi.

Ovi, translator la conferinţa de presă

Rădoi era, în 2003, căpitanul steliştilor
Rădoi era, în 2003, căpitanul steliştilor

Unul dintre cei mai înfocaţi susţinători ai Stelei, cântăreţul Ovi, va participa la conferinţa de presă din seara aceasta în calitate de translator. Organizatorii s-au gândit la el din două motive: în primul rând pentru că a trăit mulţi ani în Norvegia şi cunoaşte perfect limba, apoi pentru că, de-a lungul timpului, el şi Steaua au avut o legătură specială. „Echipa ne-a susţinut anul trecut la Eurovision, eu sunt stelist de mic copil, mai ales de când m-am intors în România... De aceea am fost sunat de PR-ul echipei Steaua să mi se propună să fiu translatorul echipei Rosenborg la conferinţa de după meci. E o provocare şi pentru mine pentru că e prima dată când sunt translator la modul oficial”, a declarat Ovidiu Cernăuţeanu (40 de ani).

Adi Popa a trăit pe viu «coşmarul» cu Rosenborg


    Adi Popa era în peluză în 2005
Adi Popa era în peluză în 2005

În urmă cu 10 ani, în 2005, Steaua era eliminată de Rosenborg în ultimul tur preliminar al Ligii Campionilor, „dublă” de coşmar (1-1 şi 2-3) decisă în mare parte de evoluţia dezastruoasă a lui Mirel Rădoi în returul din Norvegia.

În prima manşă, pe stadionul Ghencea, printre spectatori s-a aflat un puşti de 17 ani, Adi Popa, ajuns între timp în echipa mare a roş-albaştrilor. Mijlocaşul Stelei a postat miercuri pe o reţea de socializare o fotografie cu fanul Adi Popa făcută la acea partidă cu Rosenborg.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net