Steaua îşi caută norocul pierdut

Ultima actualizare:

    Nicuşor Stanciu  a marcat în turul  cu Trencin
Nicuşor Stanciu a marcat în turul cu Trencin

Văzută ca o echipă extrem de norocoasă la tragerile la sorţi ale competiţiilor continentale, Steaua a fost ghinionista turului doi preliminar al Ligii Campionilor, „pescuind” cel mai greu rival posibil. Astăzi, roş-albaştrii se vor afla din nou în urne la UEFA, sperând ca şansa să-şi întoarcă faţa spre echipa lui Mirel Rădoi.

În drumul spre grupele Ligii Campionilor e nevoie şi de puţin noroc, detaliu de care Steaua n-a beneficiat atunci când UEFA i-a scos în cale campioana Slovaciei încă din al doilea tur preliminar. Miercuri, Steaua a izbutit însă o victorie mare (2-0) pe terenul lui Trencin, spulberând mare parte din dubiile calificării. Returul de săptămâna viitoare de pe „Arena Naţională” pare o formalitate, astfel că jucătorii lui Mirel Rădoi se pot gândi la următorul hop european. Deşi confruntările din turul secund nu s-au încheiat, forul european va face astăzi împerecherile pentru turul trei preliminar, tragerea la sorţi fiind programată la Nyon începând cu ora 13.00. Astfel, în urma tragerii de astăzi, nu vom şti exact cu cine va juca Steaua, ci vom afla învingătoarea cărei „duble” va fi următoarea adversară a roş-albaştrilor.

«Roş-albaştrii» sunt capi de serie

Din postura de cap de serie, steliştii vor evita numele mari care intră în această fază, echipe ca Basel, Celtic, Salzburg, Ludogoreţ sau Plzen aflându-se în urna favoritelor. De partea cealaltă, în urna „outsiderilor” avem deocamdată 20 de formaţii, dintre care vor mai rămâne 10 la mijlocul săptămânii viitoare. Cum majoritatea disputelor din turul doi sunt încă pe muchie de cuţit, Steaua va mai avea de aşteptat până când va afla identitatea precisă a viitorului adversar.

Din punct de vedere al coeficientului european, cea mai grea sarcină din această fază ar fi contra lui Maccabi Tel Aviv, dar israelienii tremură încă pentru calificare contra unei modeste echipe din Malta. De asemenea, sârbii de la Partizan sau polonezii de la Lech Poznan ar fi de evitat. În schimb, la capitolul variante ideale, cum ar fi ca Steaua să aibă parte de o excursie inedită în Gibraltar? Campioanele Lituaniei, Albaniei şi Azerbaidjanului se află şi ele pe lista scurtă a adversarilor doriţi de oficialii Stelei. Meciurile din turul trei se vor juca la 28/29 iulie (turul), respectiv 4/5 august (returul).

Şi Mircea Lucescu are emoţii 

După mulţi ani în care a jucat direct în grupele Ligii Campionilor, Şahtior Doneţk se întoarce în tururile preliminare ale competiţiei. Echipa lui Mircea Lucescu va juca pe ruta formaţiilor care n-au ieşit campioane în ţările lor, deci n-are cum să fie împerecheată cu Steaua. În turul trei preliminar, pentru Şahtior există doar cinci posibili adversari: Young Boys, Sparta Praga, Fenerbahce, Panathinaikos şi Rapid Viena.

În Liga Europa avem trei echipe 

Tot astăzi, UEFA va stabili şi ţintarul turului trei preliminar al Ligii Europa. În urne se vor afla trei echipe româneşti, cu precizarea că doar ASA Târgu Mureş e sigură că va juca în această fază. În schimb, Astra şi FC Botoşani îşi vor afla posibilele adversare din turul trei cu condiţia de a se califica mai întâi din confruntările din turul doi cu Inverness şi Legia Varşovia.

De aici se va alege adversara Stelei

Meci din turul doi preliminar    Scor în manşa tur

Hibernians (Malta) – Maccabi Tel Aviv (Israel)    2-1

Sarajevo (Bosnia) – Lech Poznan (Polonia)    0-2

Partizan Belgrad (Serbia) – Dila Gori (Georgia)    1-0

Malmö (Suedia) – Zalgiris Vilnius (Lituania)    0-0

Qarabag (Azerbaidjan) – Rudar Pljevlja (Muntenegru)    0-0

Ventspils (Letonia) – HJK Helsinki (Finlanda)    1-3

Molde (Norvegia) – Pyunik Erevan (Armenia)    5-0

Midtjylland (Danemarca) – Lincoln (Gibraltar)    1-0

The New Saints (Ţara Galilor) – Videoton (Ungaria)    0-1

Skenderbeu Korce (Albania) – Crusaders (Irlanda de Nord)    4-1

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Soldat rus in Ucraina FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net