Steaua atacă Liga Campionilor cu un telefonist. Tade a semnat şi e deja la Trencin

Ultima actualizare:
Denis Alibec
Denis Alibec

Primele două meciuri oficiale ale sezonului, în care n-au marcat nici un gol, le-au arătat steliştilor că au hibe mari în atac, iar asta trebuie să se schimbe urgent. Calic în prima parte a perioadei de transferuri, Gigi Becali a mutat până la urmă decisiv duminică noaptea.

Patronul Stelei a fost convins de Mirel Rădoi că nu poate avea mari pretenţii în Liga Campionilor dacă nu umple golurile din echipă. Astfel, cu o zi înainte de debutul în turul doi al preliminariilor, care se va produce diseară, de la ora 21.30, în Slovacia, Steaua a făcut primul transfer cu adevărat important al verii. A plătit CFR-ului 500.000 de euro pe francezul în vârstă de 28 de ani, Gregory Tade, şi are acum în curte golgheterul campionatului trecut. În aceste condiţii, roş-albaştrilor le-a mai venit inima la loc, având în vedere că începuseră să se panicheze după ce Tudorie, singurul vârf veritabil din lot, a arătat că nu poate fi încă un marcator adevărat.

Argăseală l-a dus ieri pe Tade de unul singur la Zilina, unde Stanciu şi compania se află deja, şi unde va avea loc meciul de diseară, Trencin neavând un stadion omologat. Deşi are un singur antrenament făcut alături de restul steliştilor, cel oficial, de dinaintea meciului, Tade va juca mai mult ca sigur împotriva campioanei Slovaciei, steliştii trecând-ul de urgenţă pe lista UEFA. „Sunt pregătit de meci. Am evoluat şi în prima partidă a campionatului, pentru CFR, şi totul a mers bine. Dacă antrenorul mă va folosi, sunt gata de luptă”, a declarat fotbalistul.

Vârful născut la Nantes din părinţi ivorieni are însă o poveste de viaţă extraordinară. La 19 ani, acesta a părăsit Franţa şi s-a mutat în Scoţia, unde a prins un contract de profesionist falsificându-şi CV-ul. Tade a scris că are selecţii în naţionalele de juniori şi tineret ale Coastei de Fildeş, lucru neadevărat, dar care l-a ajutat în 2006 să se legitimeze la Forfar Athletic. Salariul său de jucător nu era însă suficient şi actualul stelist a trebuit la 19 ani să se şi angajeze. A găsit un post de operator call center la IBM, unde lucra câte opt ore pe zi. „Ţin minte că am jucat la un moment dat un meci în deplasare, destul de departe, şi am ajuns acasă la ora 02.30 dimineaţa. La 05.00 a trebuit să fiu în picioare ca să merg la serviciu. Am fost rupt în acea zi”, a declarat Tade despre experienţa sa din urmă cu câţiva ani. La Steaua nu trebuie să-şi mai facă însă griji pentru aşa ceva. Va câştiga 25.000 de euro pe lună, al doilea cel mai mare salariu din lot, după cel al lui Chipciu, şi a primit şi 100.000 de euro la semnătură. 

Alibec şi De Amorim vin şi ei de la Astra


    Denis Alibec
Denis Alibec

Gregory Tade nu este ultimul transfer al Stelei din această perioadă, Gigi Becali făcându-i două noi surprize plăcute antrenorului Mirel Rădoi. Patronul roş-albaştrilor a căzut la o înţelegere cu Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, pentru transferurile lui Denis Alibec şi William de Amorim. Becali va plăti 1,5 milioane de euro pentru ambii jucători şi tot ce a mai rămas de discutat ţine de salariile celor doi în Ghencea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
wizz air avion la sol
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net