Start după 350 de zile! Cosmin Contra, la debutul oficial

Ultima actualizare:

    Cosmin Contra
Cosmin Contra

La aproape un an de la numirea în funcție, selecționerul Contra e în fața primului meci cu miză la cârma tricolorilor. România - Muntenegru se joacă vineri seară, la Ploiești, de la 21.45.

Nici unul dintre foștii selecționeri ai României n-a avut la dispoziție atât de mult timp pentru a intra efectiv în pâine. După o perioadă de pregătire întinsă pe parcursul a 350 de zile, Cosmin Contra dă primul examen adevărat, la debutul în Liga Națiunilor.

Ultimul meci cu miză al tricolorilor s-a disputat chiar în Muntenegru (adversara de astăzi), la 4 septembrie 2017 și a însemnat finalul mandatului lui Christoph Daum. „Guriță” Contra a preluat frâiele la 22 septembrie, într-un moment în care calificarea la Mondiale era sută la sută pierdută. Astfel, oficialele de la finalul anului trecut cu Kazahstan și Danemarca au fost de fapt niște amicale în care Contra și-a testat jucătorii. Per total, până la meciul de azi de la Ploiești, naționala lui Contra a strâns opt meciuri de verificare în 350 de zile, adică un total de 720 de minute. Rezultatele au fost încurajatoare, cu șase victorii, un egal și un singur eșec, împotriva Olandei. „S-a văzut o schimbare în jocul naționalei și suntem încrezători că putem arăta altfel, mai bine decât acum doi ani”, a declarat ieri selecționerul, atacând voalat amprenta pusă de neamțul Daum în jocul naționalei.

Confruntarea de vinerei cu Muntenegru contează pentru calificarea la Euro 2020, dar nu după formula clasică a preliminariilor. În grupă cu Serbia, Muntenegru și Lituania, România are ca obiectiv o clasare cât mai bună în Liga Națiunilor C pentru a avea ulterior o șansă în plus de a ajunge la turneul final. „Liga Națiunilor e foarte importantă pentru noi. N-am mai câștigat de mult timp o grupă de calificare, iar asta ne-ar da încredere”, a punctat selecționerul „Nu există nici o relaxare în rândul jucătorilor. Eu am pregătit deja și meciul din Serbia de luni pentru că după aceea nu mai aveam timp”, a completat Cosmin Contra.

Echipa probabilă a României

Tătărușanu – Benzar, Săpunaru, Chiricheș, Bancu – Pintilii, Stanciu – Chipciu, Budescu, Mitriță – Țucudean

Rezultatele României cu Contra pe bancă

Meci  Scor   Competiție

România – Kazahstan     3-1    Preliminariile CM 2018

Danemarca – România    1-1    Preliminariile CM 2018

România – Turcia 2-0    Amical

România – Olanda          0-3    Amical

Israel - România    1-2    Amical

România – Suedia 1-0    Amical

România – Chile   3-2    Amical

România – Finlanda       2-0    Amical

Din cauza unor scandări rasiste ale spectatorilor la meciul cu Grecia din preliminariile Euro 2016, România a fost sancționată de UEFA și va disputa întâlnirea de mâine de la Ploiești cu porțile închise. „Va fi o situație stranie, dar trebuie să ne facem treaba și fără suporteri”, a spus căpitanul naționalei noastre, Vlad Chiricheș.

Contra celor din Muntenegru, Cosmin Contra nu se va putea baza pe mijlocașii Răzvan Marin (Standard Liege) și Eric Bicfalvi (Ural). Primul e suspendat un joc după un cartonaș roșu primit anul trecut la un meci al naționalei de tineret, în timp ce al doilea a suferit o ușoară accidentare la antrenamente. ”Bicfalvi a simțit niște dureri. Nu-l vom forța cu Muntenegru pentru a-l avea la dispoziție în Serbia”, a precizat Cosmin Contra.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net