Stanciu, între cei mai scumpi din Belgia

Ultima actualizare:

    Nicuşor Stanciu a devenit  cel mai scump jucător  transferat din campionatul  României în străinătateFoto: sportpictures.eu
Nicuşor Stanciu a devenit cel mai scump jucător transferat din campionatul României în străinătateFoto: sportpictures.eu

Transferul lui Nicuşor Stanciu la Anderlecht Bruxelles n-a fost credibil până în ultimul moment din cauza sumei. Belgienii nu prea cumpără cu 10 milioane de euro, ci vând la acest preţ, dar cu fotbalistul nostru s-a spart gheaţa. Asta l-a propulsat pe fostul stelist pe locul doi în topul celor mai valoroşi jucători ai campionatului.

Primul este Youri Tielemans, mijlocaşul de origine congoleză, în vârstă de 19 ani, crescut de Anderlecht, care e cotat la 14 milioane de euro. Apoi, Nicuşor Stanciu nu mai are rivali. Cele 10 milioane plătite pe el sunt peste cele opt milioane de euro cât face un alt coleg de-al său, Leander Dendoncker, care întregeşte podiumul bruxelezilor în acest top al valorilor din Belgia. După cei trei jucători ai movilor, Jupiler League mai propune doar jucători de valoare medie. Sven Kums, de la Gent, şi Leon Bailey, de la Genk, costă 7,5 milioane de euro, Stefano Okaka, de la Anderlecht, şi Bjorn Engels, de la Brugge, doar 6,5 milioane de euro, iar Andy Nájar, de la Anderlecht, Abdoulaye Diaby, de la Brugge, şi Onyinye Ndidi, închid top 10 cu o valoare de maximum 6 milioane de euro fiecare.Trupa din capitala Europei a făcut însă această investiţie din două motive. În primul rând, Anderlecht l-a pierdut pe Dennis Praet, plecat în urmă cu câteva zile la Sampdoria, în Italia, pentru fix 10 milioane de euro. Astfel, şefii clubului n-au putut să treacă această sumă la profituri şi au dat-o mai departe Stelei, pentru motivul cu numărul doi: recâştigarea titlului. După trei campionate luate la rând, Anderlecht s-a înclinat ultimele două sezoane în faţa lui Brugge şi Gent, iar un nou eşec în acest an ar fi inacceptabil. În plus, se pare că succesorii legendarului Vanden Stock în conducerea clubului chiar cred că Stanciu va creşte şi mai mult în curtea lor şi va pleca pe o sumă cel puţin triplă în anii viitori. Dacă se va întâmpla asta, atunci Nicuşor ar mai bate un record după cel al celei mai scumpe achiziţii din istoria fotbalului belgian, devenind şi cea mai scumpă vânzare.În prezent, cei mai tari la acest capitol sunt Romelu Lukaku şi Marouane Fellaini, vânduţi de Anderlecht şi Standard Liege la Chelsea, respectiv Everton, pentru 22 de milioane de euro.

Românul a semnat contractul

Nicuşor Stanciu a fost prezentat ieri, oficial, ca jucător al formaţiei belgiene Anderlecht Bruxelles. El a trecut cu bine vizita medicală şi apoi a semnat contractul, care se va întinde pe cinci ani şi care îi va aduce un salariu de 900.000 de euro plus bonusuri, în primul an. Apoi, salariul îi va creşte progresiv. La Anderlecht, românul va purta tricoul cu numărul 73.

Becali a luat 4 milioane € pe loc

Steaua a dat o lovitură cu Nicuşor Stanciu nu doar prin suma obţinută de la belgieni, ci şi prin modul în care urmează s-o încaseze. Gigi Becali va primi 4 milioane de euro pe loc, 3,8 milioane în următoarele 10 luni, iar 2 milioane de euro dacă Stanciu va juca peste 50 la sută din partide, în primii doi ani de contract. Stanciu a semnat un angajament pe 5 ani cu echipa la care mai este legitimat şi Alexandru Chipciu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net