Stadionul din Craiova, construit greşit?

Ultima actualizare:

    Arena din Craiova  ar fi trebuit să fie  deja inaugurată.  Aşa arăta în luna maiFoto: Mediafax
Arena din Craiova ar fi trebuit să fie deja inaugurată. Aşa arăta în luna maiFoto: Mediafax

Arena din Craiova trebuia să aibă deschiderea oficială acum cinci luni. Recent, autorităţile au anunţat că aici se va găzdui primul meci în 2018 motivând că e nevoie de timp pentru ca totul să fie funcţional. În realitate, „OZN-ul” din Bănie a suferit modificări majore.

Oficialii de la CS U Craiova au pus în vânzare abonamente pentru noul sezon, fanii fiind ademeniţi că vor urmări partidele din înaltul noului stadion. Dar, edilul a anunţat apoi că abia de la anul va exista acest privilegiu, motivând că e nevoie de timp pentru montarea şi trasarea gazonului sau amplasarea porţilor. Adevărul e că termenul de finalizare al noului „Ion Oblemenco”, ale cărui costuri se ridică la aproape 53 de milioane de euro, nu se cunoaşte. Luni, Adrian Claudiu Prâsnel, deputat USR, a venit cu dezvăluiri uluitoare, afirmând că există şi documente în acest sens.

Din spusele sale pe Facebook reiese că stadionul se putea zdruncina la un vânt mai puternic. Apoi, a fost nevoie de o fundaţie mai solidă, fiindcă pânza freatică se ridicase şi exista un risc crescut în caz de cutremur. Erau probleme şi la căile de acces şi evacuare a suporterilor, iar cei de la ISU nu-şi dădeau avizul, fiind nevoie de construcţia unui inel care să înconjoare arena. Până şi forma stadionului a fost modificată, fiind necesară ridicarea unui alt etaj pentru ca normele UEFA în privinţa studiorilor TV să fie respectate. Practic totul s-a refăcut “din mers”.

Totuşi, cei de la CNI, compania care a asigurat aproape tot bugetul pentru noul “Oblemenco”, au declarat ieri pentru gsp.ro că nu e nimic în neregulă şi că-n două luni Primăria Craiova va primi “cheile” stadionului. Rămâne de văzut care parte are dreptate, căci de pierdut au de pierdut doar fanii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net