Spectacol fără goluri în derby-ul Steaua - Dinamo

Ultima actualizare:

    Francezul Tade şi algerianul Hamroun s-au lovit de rezistenţa dinamoviştilor
Francezul Tade şi algerianul Hamroun s-au lovit de rezistenţa dinamoviştilor

Steaua şi Dinamo au oferit cel mai încins derby din ultimii ani, terminat însă cu o remiză albă (0-0).

Marile rivale ale fotbalului românesc ne-au dăruit de această dată o partidă pe cinste. Mai matură, Steaua a dominat şi a avut ocazii mai multe, dar Dinamo a arătat că e o echipă în creştere. „Câinii” au rămas fără victorie în faţa roş-albaştrilor de peste 1.500 de zile, de la 25 aprilie 2011.

„Ştefan cel Mare” a fost la meci! Peste 35.000 de spectatori s-au aflat aseară pe Arena Naţională. Ca de obicei, galeria dinamovistă a fost în prim-plan. La începutul partidei, în Peluza Cătălin Hâldan a apărut un banner uriaş cu Ştefan cel Mare călare pe un cal şi cu mesajul „Dinamo nu e al nostru, nici al vostru, ci al urmaşilor, urmaşilor noştri!”.

Dinamo, start incendiar. Primul sfert de oră a aparţinut „câinilor”, extrem de periculoşi pe contraatac. Steliano Filip şi Vali Lazăr, ultimul în două rânduri, au trecut pe lângă deschiderea scorului.

Chipciu, ocazii uriaşe. De partea cealaltă, steliştii au ripostat cu energia debordantă a algerianului Hamroun, care s-a remarcat şi cu o lovitură de cap care a trecut de puţin pe lângă buturile dinamoviste. Ocazia primei reprize a avut-o însă Alex Chipciu, şeptarul Stelei remarcându-l pe Cerniauskas dintr-o poziţie favorabilă, de la câţiva metri de poartă. Lipsa de inspiraţie a mijlocaşului roş-albaştrilor a continuat în repriza secundă. Scăpat singur cu portarul, Chipciu s-a complicat şi a iertat-o pe Dinamo.

O petardă a „aprins” derby-ul. Imediat după pauză, arbitrul Ovidiu Haţegan şi doi stelişti care făceau un zid la o lovitură liberă au fost vizaţi de o petardă aruncată din peluza lui Dinamo. Cei trei au scăpat cu o simplă sperietură, însă meciul a fost întrerupt câteva minute. Ulterior, derby-ul s-a înviorat considerabil, cu acţiuni în viteză de ambele părţi, jucătorii lui Mirel Rădoi dovedindu-se mai periculoşi.

Steaua a avut o bară. Fără îndoială, Alex Chipciu a fost ghinionistul meciului. Cu un sfert de oră înainte de final, stelistul şi-a luat inima în dinţi, a şutat de la 20 de metri, dar mingea a lovit bara transversală. „Chipciu costă şses milioane de euro!”, spunea Gigi Becali înainte de meci, comentând interesul lui Litex Loveci, echipa lui Reghecampf.

Continuă blestemul lui Dinamo. A fost al 12-lea derby consecutiv în care alb-roşii nu reuşesc să iasă învingători de pe teren. Ultimul succes al lui Dinamo a fost consemnat în urmă cu aproape patru ani şi jumătate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net