Şi-au vărsat sângele degeaba

Ultima actualizare:

    Imaginile cu Edu Oriol  plin de sânge l-au lăsat  impasibil pe arbitrul  de centru, care nu  l-a eliminat pe agresorFOTO: Mediafax
Imaginile cu Edu Oriol plin de sânge l-au lăsat impasibil pe arbitrul de centru, care nu l-a eliminat pe agresorFOTO: Mediafax

Rapid pierduse suprinzător la Cluj şi încă un eşec cu Târgu Mureş, pe Giuleşti, trebuia evitat pentru a nu se apropia şi mai mult de Liga a II-a. Pe teren au fost din nou mai mulţi nervi, decât fotbal, iar cei de la ASA şi-au confirmat renumele de durii campionatului.

Meciul anost dintre cele două echipe se îndrepta către un egal fără goluri, dar partida a fost dinamitată de un incident produs în minutul 65. Africanul Feussi a sărit cu coatele în aer la un duel cu Edu Oriol şi după ce a lovit balonul cu capul s-a proptit cu cotul în gura spaniolului. Rapidistul s-a prăbuşit pe teren plin de sânge, dar experimentatul Cristi Balaj n-a văzut nimic neregulamentar în această violenţă. N-a acordat fault pentru giuleşteni şi nici vreun cartonaş lui Feussi. Simţindu-se nedreptăţite, gazdele au sărit la bătaie şi imaginile cu mijlocaşul Rapidului plin de sânge, alergând după agresorul său, vorbesc de la sine. Lucrurile s-au calmat cu greu, Oriol trebuind schimbat din cauza dintelui rupt şi a punctelor de sutură de la buze. Feroviarii au uitat apoi de meci şi s-au concentrat mai mult pe răzbunare. Astfel, în următoarele 10 minute, Hora şi Manolov au profitat de lipsa de atenţie a adversarilor şi au rezolvat meciul.

Arbitrul Balaj nu l-a eliminat pe Feussi

La final, rapidiştii erau frustraţi şi plini de nervi, toată lumea acuzând nedreptatea comisă de arbitrul partidei. “Balaj să meargă la spital să vadă starea lui Oriol. Am ajuns la vorba lui Massone. Chiar nu merită să investeşti în fotbal”, a declarat Valerii Moraru, completat de Cristi Pustai: “La şase luni ni se tot pun diverse casete despre cum trebuie să protejăm adversarul. Ni se spune că dacă există sânge, arbitrul trebuie să dea cartonaş roşu. Păi mai mult sânge decât la Oriol nu ştiu ce voia Balaj. Înţeleg, n-a văzut prima dată, dar trebuia să revină şi să-l elimine pe Feussi”, a declarat şi antrenorul Cristi Pustai. Ca o reacţie la incidentul dintre Feussi şi Oriol, Gino Iorgulescu, preşedintele LPF, cere capul şefului Comisiei Centrale a Arbitrilor. 

Lui Rusescu i-a rupt pometele Gabi Mureşan

Beto a avut  nevoie de  33 de copci
Beto a avut nevoie de 33 de copci

Agresiunea lui Feussi de miercuri nu este prima cu consecinţe grave a unui jucător de la ASA şi rămasă nepedepsită. În turul campionatului, pe 26 octombrie, Gabi Mureşan l-a lovit cu cotul în faţă pe stelistul Rusescu şi acesta a suferit o fractură a osului orbital, pentru care mureşeanul n-a văzut nici măcar galben. De atunci, atacantul are voie să joace doar cu o mască de protecţie.

Şi alţii au păţit-o

Sârghi a suferit o  comoţie acum doi ani
Sârghi a suferit o comoţie acum doi ani

Edu Oriol nu este singurul fotbalist din Liga 1 care a ”încasat-o” atât de dur.  Exemplele ar fi multe, însă cele mai grave accidentări soldate  cu vărsare abundentă de sânge i-au avut în prim-plan pe fostul căpitan al gălăţenilor, Cristi Sârghi, într-un meci cu Vaslui, când s-a dat cap în cap cu Raul Costin, şi a suferit o comoţie, şi pe fostul portarul al CFR-ului, Beto, lovit dur de Wesley. Goal-keeper-ul lusitan s-a ales cu pometele spart şi 33 de copci sub ochi.


    Sârghi a suferit o  comoţie acum doi ani
Sârghi a suferit o comoţie acum doi ani

Rapid, o căciulă prea mare pentru capul lui Pustai

Pustai a venit în Giuleşti cu mari speranţe, dar n-a rezistat decât o lună şi jumătate. Ardeleanul şi-a pus repede vestiarul în cap, iar ultimele rezultate i-au fost fatale. E o chestiune de timp până când contractul cu Rapid se va rezilia. Feroviarii doresc ca mâine, cu Dinamo, să aibă alt antrenor, dar e dificil pentru că Pustai refuză să plece până nu-şi primeşte restanţele. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Copil pregatit de scoala (Freepik com) jpg
image
image
image
image
image
image
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net