În sfârşit, pleacă Cristi Tănase!

Ultima actualizare:

    Cristi Tănase era  cel mai vechi fotbalist  din lotul actual al SteleiFoto: Mediafax
Cristi Tănase era cel mai vechi fotbalist din lotul actual al SteleiFoto: Mediafax

Cristi Tănase, 28 de ani, e cel mai vechi din lotul roş-albaştrilor el sosind de la FC Argeş în 2009. În fiecare an se anunţa că “Dodel” va pleca în străinătate, însă niciodată transferul nu se realiza. Până acum, când a ales să ia calea Chinei.

Gigi Becali l-a anunţat pe jucător că e liber să plece, considerând că în cei şase ani la echipă şi-a făcut datoria. Patronul chiar a intervenit pe lângă verii săi, Ioan şi Victor Becali, foşti impresari ce au dominat mult timp piaţa transferurilor în România, pentru a realiza mutarea.

Iar oferta a apărut din China, de la Tianjin Teda. Echipa e abia pe locul 12 în clasament, din 16 posibile, cu 19 puncte, iar antrenorul Arie Haan are nevoie de întăriri. Asiaticii au pus un milion de euro pe masă pentru a-şi asigura serviciile lui Tănase şi Becali a acceptat, mai ales că şi fotbalistul va obţine aceeaşi sumă din salariu.

“Dodel” avea contract cu Steaua până în 2017 şi a anunţat în dese rânduri că vrea să ajungă la un club din străinătate, însă negocierile cu echipe din ţările arabe, din spaţiul ex-sovietic sau din Turcia mereu s-au sistat.

“Din punctul meu de vedere şi-a făcut treaba la Steaua. E de şase ani la echipă şi merită un transfer în străinătate”, a spus recent secundul lui Mirel Rădoi, Nicolae Dică. Interesant e că cei de la Tianjin Teda l-au mai dorit pe mijlocaş şi în urmă cu trei ani, dar pretenţiile exagerate ale lui Gigi Becali, care visa să obţină cinci milioane de euro în urma tranzacţiei, i-a făcut pe chinezi să dea înapoi.

Steliştii au achitat pentru “Dodel” 1.8 milioane de euro către FC Argeş şi până acum l-au folosit în 221 de meciuri, timp în care a reuşit 31 de goluri şi 49 de pase decisive în toate competiţiile.

Ajutor de la Bilaşco

Marius Bilaşco
Marius Bilaşco

“Dodel” va fi cel de al treilea român care va evolua la Tianjin Teda, după Bogdan Mara şi Marius Bilaşco. “A avut probleme anul trecut, dar rămâne o echipă de tradiţie în China. O să-i dau câteva sfaturi despre adaptare şi filozofia antrenorilor de acolo”, a anunţat Bilaşco, care la Tianjin a punctat de trei ori în 14 partide.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net