Semne bune pentru Liga I: naţionala de acasă prinde tupeu

Ultima actualizare:

    Mitriţă de la Craiva, o surpriză plăcută la naţională
Mitriţă de la Craiva, o surpriză plăcută la naţională

Dubla amicală cu Israel şi Suedia a crescut importanţa tricolorilor din campionatul intern, comparativ cu stranierii.

Selecţionerul Contra se poate declara extrem de mulţumit de aportul adus de fotbaliştii din Liga I convocaţi la ultima acţiune a naţionalei mari. Unii dintre aceştia au demonstrat că nu sunt cu nimic mai prejos decât colegii care evoluează peste hotare.

Luând în considerare forma de moment a jucătorilor aflaţi în vizorul lui Cosmin Contra, campionatul intern poate oferi cel puţin jumătate dintre titulari. Înainte de victoriile amicale cu Israel (2-1) şi Suedia (1-0), doar FCSB-iştii Pintilii şi Budescu puteau spune că sunt intangibili pe post. Meciurile de la Netanya şi de la Craiova au scos însă la iveală rezerve nebănuite ale Ligii I, fotbalişti de valoare care au suferit până acum la capitolul mediatizare. Dacă România ar avea astăzi un meci oficial, mai mult ca sigur că fundaşul dreapta va fi o soluţie autohtonă (Benzar de la FCSB sau Manea de la CFR Cluj), asta în timp ce olteanul Bancu a devenit peste noapte o variantă de încredere pe flancul stâng al defensivei. De asemenea, la cum a jucat cu Israel şi Suedia, Alexandru Mitriţă de la Craiova a dovedit că e cel mai în formă mijlocaş lateral stânga. La capitolul vârfuri de careu, unul deficitar, accidentarea lui Florin Andone i-a deschis poarta naţionalei lui George Ţucudean, atacantul CFR-ului marcând un gol în Israel şi dovedindu-se mai inspirat în faţa porţii decât Claudiu Keşeru. În viitorul extrem de apropiat, nu-i exclus ca alţi fotbalişti din Liga I, precum FCSB-istul Florin Tănase sau Băluţă de la Craiova să aibă explozia necesară pentru a-l impresiona pe Cosmin Contra.

De partea cealaltă, naţionala de afară are asigurat postul de portar, atât prin titularul Tătăruşanu cât şi prin rezervele Niţă, Lung şi Pantilimon. La fundaşi, cei doi stoperi n-au cum să fie decât din rândul stranierilor, Chiricheş, Grigore, Săpunaru şi Moţi neavând o concurenţă serioasă din Liga I. Apoi, la mijlocul terenului, Răzvan Marin e un „cui” bine înfipt în angrenajul naţionalei, iar Nicuşor Stanciu poate fi oricând un „jolly-joker” care să evolueze acolo unde este nevoie. Din spate vine tare Dorin Rotariu, fostul dinamovist putând profita de oscilaţiile de formă arătate de Chipciu şi Grozav, mijlocaşii de bandă care au dus greul în ultimul timp.

Naţionala de acasă:

Bălgrădean (FCSB) – Manea (CFR), Benzar (FCSB), Găman (FCSB), Bancu (Craiova) – Hoban (CFR), Pintilii (FCSB) – Deac (CFR), Budescu (FCSB), Mitriţă (Craiova) – Ţucudean (CFR)

Naţionala de afară:

Tătăruşanu (Nantes) – Săpunaru (Kayserispor), Chiricheş (Napoli), Grigore (Al Sailiya), Toşca (Benevento) – Marin (Standard), Anton (Anji) – Rotariu (Mouscron), Stanciu (Sparta Praga), Grozav (Bursaspor) – Keşeru (Ludogoreţ)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net