Șeful LPF propune, Federația aprobă

Ultima actualizare:

    Gino Iorgulescu,  şeful LPF, a schimbat  regulamentul
Gino Iorgulescu, şeful LPF, a schimbat regulamentul

Sezonul 2015-2016 va veni cu schimbări majore în Liga 1. Cel puțin la nivelul loturilor echipelor, pentru că toate cluburile trebuie să se alinieze la decizia luată de membrii Comitetului Executiv al FRF, care a stabilit ca formațiile din primul eșalon să nu poată avea în lot mai mult de trei jucători extracomunitari.

 Decizia vine sub formă de ajutor pentru a crește și folosi cât mai mulți jucători români. Cluburile din Liga 1 sunt puternic afectate de decizia luată de membrii Comitetului Executiv al FRF. La propunerea lui Gino Iorgulescu, șef la LPF, federalii au decis limitarea la trei a numărului de jucători extracomunitari din loturile grupărilor din Liga I, începând cu sezonul următor, aceştia trebuind să aibă totodată câte trei selecţii la echipele naţionale. Contractele în vigoare ale jucătorilor extracomunitari nu vor fi anulate, urmând a fi duse la bun sfârşit.Comitetul Executiv a mai votat ca grupările din prima divizie să aibă în lot şase jucători formaţi la nivel naţional şi doi la nivel de club. Din sezonul 2016-2017, cluburile din Liga I vor fi obligate să aibă un lot de cel mult 25 de jucători, dintre care patru formaţi la nivel naţional şi patru la nivel de club. Cluburile din Liga I vor avea un lot A, format din cel mult 25 de fotbalişti, şi un lot B, format din jucători cu vârste sub 21 de ani, fără limită de număr.

România-Feroe, meci de 220.000 de euro

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat un buget de 220.000 de euro, stabilit de conducerea FRF pentru partida echipei naţionale a României cu Insulele Feroe din preliminariile Euro-2016. Partida România - Insulele Feroe, din Grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016, se va disputa la 29 martie, de la ora 19.00, pe Stadionul Ilie Oană din Ploieşti. Bugetul total al partidelor cu Ungaria, de pe teren propriu, şi cu Finlanda, de la Helsinki, disputate în toamna anului trecut în preliminariile pentru Campionatul European 2016, a fost de 200.000 de euro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net