Secretele noii vedete a Stelei!

Ultima actualizare:

    Mihai Roman este  un atacant incisiv,  fiind asemănat  cu CămătaruFoto:Mediafax
Mihai Roman este un atacant incisiv, fiind asemănat cu CămătaruFoto:Mediafax

Atacantul de 22 de ani a ajuns în sfârşit în Ghencea după ce fostul tehnician Reghecampf a încercat să-l aducă la Steaua încă din vara trecută. Interesant e că Mihai Roman ar fi sosit la echipa campioană gratis, acum plătindu-se 500.000 de euro celor de la Pandurii. “Click!” vă prezintă detalii neştiute din cariera celui care se anunţă noul star al “militarilor”.

-Bunicul l-a dus la fotbal. Când era preşcolar a stat la bunici, iar bătrânul a observat că-i place să se joace cu mingea şi a decis să-l înscrie la CSS Craiova. La zece ani s-a legitimat la Şcoala lui Gică Popescu, după care la vârsta buletinului, a ajuns la juniorii Universităţii Craiova.

- Mititelu îl “vedea” noul Cămătaru. În Bănie a fost observat de antrenorul Ovidiu Stângă, care i-a transmis patronului Mititelu că a găsit o “mină de aur”. Omul de afaceri l-a urmărit o perioadă, după care l-a chemat în birou şi i-a pus contractul pe masă. “O să ajungi noul Cămătaru”, l-a lăudat finanţatorul.

- De la “Cami” la Van Persie. Comparat cu Cămătaru, puştiul l-a studiat atent pe atacant, urmărind meciuri vechi sau filmuleţe. Acum îi preferă pe Van Persie sau Ibrahimovici şi încearcă să repete anumite procedee.  

- Clauză de reziliere: 20 de milioane de euro. Mititelu îi fixase o clauză record pentru România şi cine dorea să-l ia trebuia să achite 20 de milioane de euro. Ca o comparaţie, fraţii Costea, Mihai şi Florin, erau cotaţi de către patron la 15, respectiv 12 milioane de euro.  

- Costă 850.000 de euro. Site-ul transfermarkt.de arată că jucătorul are o valoare de piaţă de 850.000 de euro, dar steliştii l-au cumpărat cu doar 500.000, urmând ca Pandurii să încaseze procente dintr-un eventual transfer.

- Ghinionul său: dezafilierea Universităţii. După discuţia cu Mititelu, atacantul a ajuns la 16 ani să se pregătească cu echipa de seniori în cantonamente în străinătate, apoi la 17 a jucat pentru trupa olteană. În plus, era şi la naţionala de juniori, dar în scurt timp Universitatea a fost dezafiliată şi jucătorii au fost nevoiţi să-şi caute alte cluburi.

- Declinul a început la Cluj. De la Craiova a ajuns la Petrolul, dar a jucat puţin şi nu a marcat. A fost împrumutat la “U” Cluj, a bifat doar un meci, şi a fost cedat la Turnu Severin, după care la Săgeata. Din vară a ajuns la Pandurii şi a intrat pe o pantă ascendentă.

- Accidentare ca a lui Rusescu. La clujeni a suferit o lovitură şi a avut osul zigomatic fracturat. A urmat operaţia şi a avut probleme cu vederea. Nu a vrut să le spună părinţilor pentru a nu le da motive de îngrijorare. Un alt stelist, Rusescu, a trecut prin clipe asemănătoare după ce Mureşan, de la ASA, l-a lovit cu cotul în figură. 

- La naţională, Iordănescu i-a uitat numele. Convocat pentru prima dată printre “tricolori”, la amicalul cu Danemarca, fotbalistul nu a putut să doarmă de emoţii, iar în ziua în care a ajuns în cantonament a stat la discuţii cu Iordănescu. La conferinţa de presă, selecţionerul a produs amuzament când îi căuta numele pe foaie, iar Roman era lângă el.

E al 9-lea sosit de la Pandurii

De-a lungul timpului trupa gorjeană a fost o adevărată “fabrică” de jucători pentru Steaua. Roman va fi al noulea jucător venit în Ghencea de la Pandurii, până acum transferurile pe acestă rută fiind benefice de ambele părţi, cluburile alimentându-şi conturile cu milioane de euro, ţinând cont că doar Chiricheş a fost dat pentru 9,5 milioane de euro în Anglia. Păcurar, Matei, Martinovici, Stanca, Chiricheş, Pintilii, Răduţ şi Breeveld sunt cei care au deschis drumul pentru Roman.

Cine e Mihai Roman

e s-a născut la data de 31.05.1992 la Craiova (22 de ani)

e joacă pe postul de atacant şi are o înălţime de 1.90 m şi 80 kg

e a jucat la echipa naţională U 91, U 21 şi are o convocare la lotul de seniori

e a evoluat la “U” Craiova, Petrolul, “U” Cluj, Turnu Severin, Săgeata Năvodari, Pandurii

e a înscris 8 goluri în 19 meciuri pentru Pandurii în acest sezon 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net