Secretele celui mai bine plătit antrenor

Ultima actualizare:

    Pep Guardiola a scris deja istorie în Spania şi  Germania, iar acum atacă AngliaFoto: AP
Pep Guardiola a scris deja istorie în Spania şi Germania, iar acum atacă AngliaFoto: AP

Guardiola o va prelua pe Manchester City, va fi remunerat cu 25 de milioane de euro pe an şi va deveni tehnicianul cu cel mai mare salariu din fotbal.

Spaniolul de 45 de ani a pregătit Barcelona şi acum e la Bayern. A cucerit trofee la ambele echipe, de la titluri şi Liga Campionilor şi până la Mondialul Cluburilor. Nu mai are motivaţie în campionate ca cel spaniol sau german şi de la vară se va lupta în Anglia. Ziariştii de aici i-au făcut o prezentare, bazându-se pe detalii din cartea „Pep Confidential”, iar informaţiile sunt foarte interesante:

  • Urăşte tiki-taka. Când spui Guardiola şi Barcelona te gândeşti automat la tiki-taka, dar antrenorul susţine că i s-a pus o etichetă greşită. “Urăsc tiki-taka. Asta înseamnă să pasezi doar de dragul de a o face, fără o intenţie clară. Barca nu juca tiki-taka. În toate sporturile de echipă secretul e să asediezi o parte a terenului, iar adversarul îşi va desface apărarea. După ce-l atragi unde ai vrut, îl loveşti decisiv atunci când nu se aşteaptă. Ăsta e stilul de joc”, a povestit el.
  • Nu poate mânca înaintea unui meci. În ziua unei partide antrenorul nu serveşte niciun fel de bucate, din cauza presiunii jocului ce-l aşteaptă, dar în schimb bea foarte multă apă. După meci are un apetit uriaş, mâncarea sa preferată fiind somon marinat, “asortat” cu mult piper. Bea şi şampanie, în cazul unei victorii cantitatea de alcool urcând la două pahare.
  • Obsedat să nu ia în greutate. Ibericul are un fizic atletic, are grijă să nu se îngraşe şi după o partidă îşi pune toţi jucătorii să mânânce împreună la restaurantul clubului. În felul acesta se asigură că toţi iau alimentele necesare refacerii după efort.
  • Sfaturi de la Garry Kasparov, cel mai mare şahist al tuturor timpurilor. Au devenit prieteni în 2012, au luat cina de mai multe ori, iar Pep încearcă mereu să afle strategii de la una dintre cele mai stălucitoare minţi. “E un om care pune la îndoială totul în căutarea perfecţiunii. Ştie că e imposibil să o găsească, dar asta-l pune «în mişcare»”, l-a caracterizat Pep pe Kasparov.
  • Visează doar fotbal. Îşi iubeşte foarte mult familia şi prietenii, dar mereu trec pe locul doi. “Îl inviţi la masă şi speri să uite de fotbal, dar după 30 de minute mintea lui «zboară».  Se preface că te ascultă,dar el se gândeşte la un sistem de joc”, a dezvăluit Manuel Estiarte, fost jucător de polo şi bun prieten cu Guardiola.
  • Cum acceptă înfrângerea. Lângă pat ţine mereu cartea „A învăţa să pierzi”, o carte scrisă de un prieten de-al său David Trueba. Pep consideră că un eşec e temelia pentru realizările viitoare. „Criticile ajută. De aceea sunt critic cu mine şi jucătorii mei. Îţi ţine mintea alertă”, a mai spus antrenorul.
image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net