Seara decisivă pentru Steaua şi Astra

Ultima actualizare:

Steaua şi Astra îşi vor juca azi de la aceeaşi oră, 20:45, manşele secunde din turul trei preliminar al Ligii Campionilor. Ambele pornesc de la acelaşi scor, 1-1, doar că roş-albaştri l-au obţinut în deplasare, iar băieţii lui Şumudică, pe teren propriu. Miza e însă uriaşă şi se rezumă la un singur lucru: supravieţuirea!

Trupa lui Laurenţiu Reghecampf are cele mai mari şanse de calificare, golul lui Stanciu din lovitură liberă salvând aparenţa unui joc modest, din care cehii puteau ieşi cu un scor imposibil de remontat la Bucureşti. Aşa, totul e posibil pe Arena Naţională unde Steaua are prima şansă pe hârtie, dar doar atât. Românii vor avea de furcă pe o Arenă Naţională aproape plină, care îi poate purta pe braţe, dar care îi poate şi copleşi. „E cel mai important meci al echipei noastre. Dacă vom reuşi să ne calificăm, foarte multe lucruri se vor schimba în bine. Mă refer la jucători, la tot ce înseamnă Steaua. Nu avem voie să plecăm de la 0-0. E un rezultat care ne califică, dar meciul durează poate şi mai mult de 90 de minute. Eu sper să marcăm. Am pregătit şi varianta loviturilor de la 11 metri, dar sper să nu se ajungă acolo. Suntem pregătiţi pentru orice. Vor fi surprize în primul 11”, a spus antrenorul Reghecampf.

10 milioane de euro ar salva situaţia

Dacă trece de Sparta, Steaua e calificată în play off-ul Ligii Campionilor, iar acolo are o saltea de siguranţă. Dacă se mai califică o dată, prinde potul mult visat, de peste 20 de milioane de euro, dar dacă nu va reuşi asta, are măcar asigurate grupele Ligii Europa şi aproape jumătate din aceşti bani, ceea ce nu e deloc rău pentru situaţia actuală din fotbalul românesc. La fel gândeşte şi conducerea Astrei, campioana României, care a mers la Copenhaga după un drum cu peripeţii. Aterizaţi la Malmo, în Suedia, de o cursă de linie, şi pierduţi prin aeroport de autocarul care trebuia să-i ducă în Danemarca, Niculae şi compania vor încerca o minune. Şi nu din punct de vedere al rezultatului, pentru că 1-1 e până la urmă scor bun, ci al conjuncturii financiare în care echipa joacă acest meci. ”Traversăm o perioadă de criză. Au venit nişte jucători ca Fabricio şi Săpunaru, care vor face parte din primul 11. Nu îl am pe Alibec, Nico a venit după accidentare şi trebuie să ne antrenăm pe etape. E meciul decisiv din toate punctele de vedere, şi material şi sportiv. Noi nu avem condiţii. Financiar ştie toată lumea cum stăm. Va fi foarte greu” a spus şi Marius Şumudică.

Şumudică nu va sta pe bancă, deși UEFA nu-l interzice

Marius Şumudică a mers pe cont propriu în Danemarca, neavând voie să intre în contact cu echipa. Totuşi, ar fi putut sta pe banca la jocul de azi, doar că nu vrea să rişte. „Lunea, Comisia de Disciplină a UEFA face o listă cu jucătorii sau antrenorii suspendaţi, iar eu nu sunt pe ea. Aş fi putut sta pe bancă, dar risc foarte mult, iar Federaţia nu mă vrea pe bancă. Am ajuns să se dea un exemplu cu mine şi mai bine îmi văd de treabă”, a declarat tehnicianul în vârstă de 45 de ani.

Peste 40.000 de bilete vândute la meciul cu Sparta

Steaua continuă războiul cu suporterii din galerii pe tema numelui şi, în acest context, conducătorii roş-albaştrilor nu se aşteptau la un interes prea mare pentru meciul de azi. Cererea a explodat însă cu două zile înainte de partida cu Sparta Praga şi se pare că Arena Naţională va fi aproape plină la meciul cu cehii. Până aseară se vânduseră aproximativ 40.000 de bilete, iar steliştii au decis să închirieze şi inelul al treilea, deşi iniţial vorbiseră doar pentru primele două.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net