Se strânge laţul! Problemele cu legea ale lui Adi Mutu

Ultima actualizare:

    Problemele cu legea ale lui Adi Mutu i-au pătat cariera de fotbalist
Problemele cu legea ale lui Adi Mutu i-au pătat cariera de fotbalist

Italienii au anunţat faptul că Adrian Mutu a fost condamnat de un tribunal din Florenţa la 14 luni de închisoare cu suspendare pentru bătaia cu osătarul kosovar din 2010. Problemele cu legea ale lui Adi Mutu nu sunt însă de azi, de ieri.

Problemele cu legea ale lui Adi Mutu reprezintă partea întunecată a unuia dintre cei mai valoroşi fotbalişti români din ultimii 20 de ani. Până acum, actualul jucător al echipei indiene FC Pune a depăşit cu bine scandalurile în care a fost implicat. Iată însă că justiţia italiană i-a aplicat o lecţie de care Adi Mutu e nevoit să ţină cont pe viitor.

Problemele cu legea ale lui Adi Mutu: condamnat pentru bătaia din 2010

În urmă cu cinci ani, Mutu l-a rupt în bătaie pe Berat Racaj, un ospătar dintr-un club de noapte din Florenţa, scandalul pornind de la nota de plată pe care trebuia s-o achite fotbalistul împreună cu prietenii săi. Pentru că a avut nevoie de 25 de zile de spitalizare, chelnerul respectiv l-a acţionat în judecată pe român. Problemele cu legea ale lui Adi Mutu i-au adus astfel o condamnare la un an şi două luni de închisoare cu suspendare. Dacă decizia va rămâne definitivă (avocaţii lui Mutu au anunţat că vor face apel), atunci „Briliantul” va trebui să aibă grijă la fiecare alt pas greşit. Aceasta pentru că o altă condamnare în acest interval de 14 luni l-ar aduce în situaţia de a intra efectiv după gratii.

Problemele cu legea ale lui Adi Mutu: nu e la prima ispravă de acest gen

În Italia, problemele cu legea ale lui Adi Mutu nu se limitează la cazul cu ospătarul agresat. Ulterior, când juca la Cesena, atacantul a fost protagonistul unui episod similar. Atunci, deranjat de glumele proprietarului unui hotel la care se afla cazată întreaga echipă, Mutu l-a făcut KO pe acesta. Rămâne de văzut dacă victima lui Mutu s-a plâns sau nu autorităţilor din Cizmă.

Problemele cu legea ale lui Adi Mutu: are procese şi în România

În România, problemele cu legea ale lui Adi Mutu sunt legate în primul rând de fostul său partener de afaceri, Adrian Marţian, care l-a acţionat în judecată. Mutu, alături de mama sa, sunt acuzaţi de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. “Au făcut un contract fals. Am făcut toate demersurile pentru a anula acele contracte de vânzare-cumparare. Mutu e fotbalist, dar face parte dintr-o familie de escroci”, a spus la vremea respectivă Marţian, cu care Mutu a deţinut o afacere în domeniul producţiei de biodiesel.

Problemele cu legea ale lui Adi Mutu: nu şi-a plătit taxele şi impozitele?

În urmă cu un an, atunci când Mutu îmbrăca tricoul Petrolului, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală l-a luat în vizor pe fotbalist pentru neplata unor taxe şi impozite datorate statului. Astfel, pentru o perioadă, Mutu s-a trezit cu toate conturile blocate.

Problemele cu legea ale lui Adi Mutu: a scăpat de amenda de 17 milioane de euro

Problemele cu legea ale lui Adi Mutu au început în 2004, de la celebrul scandal “Cocaina” în urma căruia a fost dat afară de la Chelsea Londra. Mai mult, FIFA l-a obligat pe Mutu la plata unor despăgubiri uriaşe, amenda fiind de peste 17 milioane de euro. În cele din urmă, după lupte în justiţie care au durat aproape 10 ani, Mutu a scăpat ieftin, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne stabilind că jucătorul român nu are nici o datorie faţă de Chelsea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net