Se retrage o legendă

Ultima actualizare:

    Gerrard a intrat  în istoria  fotbalului mondialFoto: Guliver/ Getty Images
Gerrard a intrat în istoria fotbalului mondialFoto: Guliver/ Getty Images

Fotbalul şi-a pierdut şi el din farmecul de altădată şi începem să vedem tot mai rar fotbalişti de geniu care se retrag de la cluburile lor de suflet. Nu mai e loc pentru idoli tăietori de bilete, ci de atleţi inepuizabili care să câştige meciuri. E şi cazul lui Gerrard, care a ieşit din scenă prea discret.

Nu ne putem decât imagina cum ar fi arătat ultimul meci din cariera lui Steven Gerrard jucat pe Anfiel Road, cu 55.000 de oameni cântând „You’ll Never Walk Alone!”. Acesta va avea însă loc la Los Angeles, pe coasta de vest a Statelor Unite, în faţa unui public snob şi necunoscător. Altfel nu s-a putut, dar pe bătrânul continent inimile s-au fript.

simeon stalpnicul png

Legenda cu 504 meciuri pentru „cormorani” doar în Premier League nu mai vrea să continue. Faima e mult în urmă, bani are, iar motivaţia a dispărut. În spate rămân nouă trofee în tricoul roşu, printre care şi senzaţionala Ligă a Campionilor, din 2005, când doar pe nebunia lui s-a revenit de la 0-3 cu Milan, la Istanbul, pentru a câştiga la penalty-uri. Nu le poţi avea însă pe toate nici în 30 de ani de fotbal la cel mai înalt nivel, titlul de campion în Premier League şi un trofeu cu naţionala Angliei, fiind marile lui regrete.

În lunga sa activitate, Gerrard s-a întâlnit şi cu românii, acesta venind cu Liverpool la Bucureşti de două ori. După ce în septembrie 2000 n-a făcut parte din lotul deplasat de Houlier pentru jocul cu Rapid, din Giuleşti, acesta a fost prezent în 2003 şi 2010 pentru partidele cu Steaua şi Unirea Urziceni, din Cupa UEFA şi Liga Europa. Steven Gerrard a jucat doar 34 de meciuri pentru americani din 2015, când a fost alungat de la Liverpool de Brendan Rogers, actualul antrenor al celor de la Celtic Glasgow.

E căsătorit cu o ziaristă şi are trei fete


    Steven,  Alexandra şi  cele 3 fetiţe  sunt o familie  fericităFoto: Guliver/ Getty Images
Steven, Alexandra şi cele 3 fetiţe sunt o familie fericităFoto: Guliver/ Getty Images

Steven Gerrard a fost tot timpul genul sobru, britanic clasic, familist, convenţional şi la locul lui. Deşi s-a scris de multe ori că în spatele uşilor închise mai dă şi el pe afară, în special cu consumul de alcool, fostul mijlocaş a ştiut să-şi ferească de tabloide viaţa personală. E căsătorit din 2007 cu Alexandra Curran, fostă model, în prezent editorialist la secţia de „fashion” a cotidianului Daily Mirror. Steven şi Alexandra au împreună trei fetiţe şi, deocamdată, legenda lui Liverpool nu are asigurată moştenirea în fotbalul masculin.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net