Se dezintegrează şi Târgu-Mureş

Ultima actualizare:

    Marius Constantin este unul dintre jucătorii care şi-au anunţat intenţiile de a pleca de la ASA Târgu Mureş
Marius Constantin este unul dintre jucătorii care şi-au anunţat intenţiile de a pleca de la ASA Târgu Mureş

Drumul de la extaz la agonie a devenit în fotbalul românesc tot mai scurt. Cu o lună şi jumătate în urmă, ASA se bătea cu Steaua la titlu, iar acum se vede în postura ciumatului de care fuge toată lumea. Cauza e aceeaşi: nereguli în finanţarea clubului din bani publici.

Parcursul peste aşteptări al mureşenilor în sezonul 2014-2015 a atras atenţia autorităţilor, mai ales că principalul venit era de la Primărie. DNA a mirosit din start un caz grav de corupţie şi a pornit investigaţiile. După câteva luni de audieri, timp în care s-au colectat declaraţii de la toţi oamenii cu putere de decizie din club, a venit prima consecinţă: blocarea conturilor. Această decizie a căzut ca un trăsnet peste capul ardelenilor, care aveau planuri mari în acest sezon. L-au adus pe Dan Petrescu antrenor şi au făcut câteva transferuri de marcă pentru a face faţă în Liga Europa, dar şi pentru a ataca titlul. Totul s-a dus însă de râpă într-o singură zi şi urmează exodul. Dan Petrescu a acceptat oferta bombă a chinezilor de la Jiangsu Guoxin Sainty, care îl vor plăti cu 2,5 milioane de euro pe an, şi o va conduce pe ASA doar mâine, în Supercupă, şi cel mult duminică, cu Dinamo. Mureşenii nu-şi vor pierde însă doar noul antrenor, ci şi majoritatea jucătorilor importanţi. Veteranii echipei, Mureşan, Bejan, Marius Constantin şi Stăncioiu au cerut deja rezilierea contractelor cu ASA, în schimbul renunţării acestora la salariile restante.

Vasile Maftei a plecat deja

Apoi, jucătorii veniţi în această vară la club aproape exclusiv pentru Dan Petrescu nu mai vor să rămână fără „Bursuc”. Maftei a plecat deja, iar Brandan, Nicoliţă şi Varga au cerut să nu li se înregistreze la LPF contractele semnate, pentru că nu vor continua nici ei la Târgu-Mureş. „Ni s-a propus doar 30% din salariu şi restul, la sfârşitul anului, dacă vom primi bani din drepturi TV sau dacă ne calificăm în grupele Ligii Europa, plus o clauză că putem pleca oricând. Eu am decis să plec acum. Având în vedere că „Mister” va pleca după Supercupă, nu cred că se mai poate în aceste condiţii”, a declarat Vasile Maftei. Se pare însă că lucrurile sunt chiar mai grave decât atât. Jucătorii nu vor să evolueze în meciul de mâine seară, deoarece şi-ar pune singuri beţe în roate. Conform regulamentului, un fotbalist poate juca într-un sezon doar pentru două echipe, iar ei şi-ar irosi degeaba una dintre aceste posibilităţi, în condiţiile în care oricum nu vor să continue la Târgu-Mureş. 

Vin arestări la nivel înalt?

Blocarea conturilor este doar prima şi cea mai uşoară pedeapsă pe care au suferit-o mureşenii, ce e mai rău abia acum urmând. Se pare că DNA a găsit deja vinovaţii în cazurile de corupţie pe care le anchetează şi câţiva foşti şi actuali şefi ai clubului cu drept de semnătură vor ajunge după gratii. Unul dintre suspecţi este şi viceprimarul Claudiu Maior, unul dintre cei care a supervizat drumul banilor dinspre Primăria Târgu-Mureş spre clubul de fotbal ASA.

Încearcă plăţile prin alte conturi

În ciuda haosului de la club, preşedintele Bogdan Mara neagă problemele şi declară că „Dracul” nu e chiar atât de negru. „90% din jucători au înţeles situaţia şi vor rămâne. Le-am spus că este o situaţie temporară şi că se vor găsi alte soluţii de plată, prin alte conturi, care nu fac obiectul investigaţiei DNA”, a spus omul venit de asemenea la pachet cu Dan Petrescu, în această vară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net