Se ascut săbiile pentru play-off. 8 echipe pentru 6 locuri!

Ultima actualizare:

    FCSB şi Gaz Metan, în luptă directă pentru play-off
FCSB şi Gaz Metan, în luptă directă pentru play-off

Cu şapte etape rămase de disputat din sezonul regular, lupta pentru calificarea în Top 6 devine tot mai tensionată.

În spatele campioanei CFR, liderul la zi din clasament, orice e posibil până la finalul lunii februarie, atunci când vor fi stabilite echipele din play-off. Concurenţa e dură, opt formaţii aflându-se în cursa pentru cele şase locuri ,,norocoase”.

Etapa intermediară de la mijlocul săptămânii s-a încheiat aseară, iar de astăzi începe o nouă rundă cu derby-ul de play-off dintre FCSB şi Gaz Metan, clasate la egalitate de puncte (30) pe locurile 5, respectiv 6. De-acum înainte creşte importanţa unor asemenea meciuri între contracandidatele la calificarea în Top 6, astfel că toate combatantele îşi ascut deja săbiile. Sita a cernut în ultimele etape, Poli Iaşi (locul 9) fiind ultima echipă care pare să fi capitulat în această luptă, moldovenii având de recuperat un deficit de opt puncte. În rest, de la locul 8 (FC Botoşani) în sus, ierarhia se poate schimba de la etapă la etapă. Tocmai din acest motiv, botoşănenii au refuzat categoric amânarea meciului cu CFR Cluj de duminică, ardelenii făcând această solicitare pentru a pregăti mai bine disputa europeană cu Celtic de joia viitoare. ,,Dacă nu sunt interese ascunse, chiar nu înţeleg. Ei au meci cu Craiova joi, ce interes au să joace duminică împotriva noastră?”, s-a întrebat Bogdan Mara, director sportiv la CFR. Evident, cei de la Botoşani vor să profite de calendarul încărcat al echipei lui Dan Petrescu şi să aibă o şansă în plus la victorie.

Ţintarul următoarelor şapte etape ne rezervă numeroase meciuri ,,directe” între grupările fruntaşe din Liga I, iar presiunea va creşte o dată cu apropierea finalului sezonului regular. De exemplu, în penultima etapă, la mijlocul lunii februarie, putem avea un „Derby de România” de foc între Dinamo şi FCSB, cu calificarea în play-off pe masă. De asemenea, în ultima rundă, dinamoviştii au meci cu o altă rivală, Gaz Metan, iar Craiova primeşte vizita lui CFR Cluj.

Dan Petrescu: ,,E miracol ce facem noi!”

După victoria smulsă pe final de meci (1-0) cu Sepsi, Dan Petrescu a evidenţiat din nou performanţa CFR-ului de a fi pe primul loc în Liga I şi, în acelaşi timp, de a ţine steagul sus în cupele europene. „Ce facem noi acum e miracol! Vă daţi seama, a venit iarna, e final de sezon, am jucat 34-35 de meciuri, dar orice punct pierdut conta foarte mult. În Europa aam avut 14 meciuri! Căutaţi în analele fotbalului românesc dacă a mai fost o echipă cu atâtea meciuri. Şi dacă au fost, nu s-au menţinut pe primul loc în campionat”, a declarat antrenorul celor de la CFR Cluj.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net