Se anunţă criză la Astra

Ultima actualizare:

    Fotbaliştii Astrei au fost  la 10 minute de calificarea  în grupele Ligii EuropaFoto: Mediafax
Fotbaliştii Astrei au fost la 10 minute de calificarea în grupele Ligii EuropaFoto: Mediafax

La finalul jocului cu AZ Alkmaar, tehnicianul Astrei, Marius Şumudică, a dezvăluit că echipa sa va fi lovită de mari probleme financiare, suma garantată de UEFA, peste trei milioane de euro, echipelor ajunse în grupe ar fi avut efectul de a stopa aceste necazuri.

“La ce probleme sunt, jucătorii Astrei sunt eroi. Calificarea rezolva probleme financiare mari, e o pierdere mare pentru noi”, a spus Şumudică. Situaţşia Astrei a fost dezvoltată de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu. Acesta a tras un semnal de alarmă în privinţa viitorului echipei, precizând că ar fi fost o minune dacă s-ar fi calificat în grupele Ligii Europa.

“Eu zic că este mai mult decât îngrijorător că nu avem nicio formaţie în competiţiile europene. Am fost surprins pe de o parte, pentru că Astra pornea cu prima şansă. Dar rezultatul din Olanda scoate la suprafaţă mai multe probleme, inclusiv financiare, care sunt la Astra. Prin urmare ar fi fost o minune o calificare, adică o dorinţă foarte mare a jucătorilor să treacă peste toate acele probleme. De aceea cred că putem să vorbim de o criză. Este o situaţie dificilă, dar în acelaşi timp toate aceste probleme care apar trebuie asumate şi să te apuci de muncă. Iar munca trebuie să meargă în trei direcţii, una se referă la zona de management a cluburilor, a doua la zona de copii şi juniori iar al treilea lucru infrastructura fotbalistică. Cam acesta este momentul care ar trebui să ne dea de gândit şi să ne apucăm de muncă”, a afirmat Burleanu.

«Să nu mire pe cineva dacă dispare echipa»

Daniel Isăilă
Daniel Isăilă

Fost antrenor la Astra, acum secund la naţională, Daniel Isăilă a venit cu un scenariu şi mai sumbru. “Dacă ar dispărea nu ştiu dacă ar mira pe cineva. Ar fi păcat însă pentru că în ultimii ani Astra este un club important în România. Dar şi în Europa. Suntem puţini îngrijoraţi, dar la câte probleme am avut ce mai contează încă o surpriză neplăcută? Ne aşteptam ca măcar una dintre echipe să ajungă în grupele Ligii Europa”, a afirmat Isăilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net