Scrisoarea lui Hagi către Iordănescu

Ultima actualizare:

    Viitorul e cea mai în formă echipă din Liga 1, iar „Regelui” îi dă acum mâna să-i atace din nou dur pe cei care conduc destinele echipei naţionalefoto: click!
Viitorul e cea mai în formă echipă din Liga 1, iar „Regelui” îi dă acum mâna să-i atace din nou dur pe cei care conduc destinele echipei naţionalefoto: click!

Iată scrisoarea lui Hagi către Iordănescu prin care i se cere demisia lui Zoltan Kovacs. "Regele" a explicat că persoana care coordonează loturile naţionale de juniori i-a umilit la naţionala U17 pe Florin Coman, Carlo Casap şi Ianis Hagi.

"Stimate domnule Anghel Iordănescu, vă adresez această scrisoare publică, în calitatea dumneavoastră de Preşedinte al Comisiei Tehnice a FRF, după încheierea turneului de elită al naţionalei U17 şi după jocul oficial al naţionalei României cu Insulele Feroe, pentru a nu crea o atmosfera tensionată înaintea acestor jocuri oficiale", se arată în scrisoarea lui Hagi către Iordănescu.

Apoi, a continuat: "Mi-am permis să va scriu această scrisoare în calitate de fost component, căpitan, lider al generaţiei pe care aţi condus-o spre cele mai bune rezultate din istoria fotbalului românesc şi nu în ultimul rând, că părinte al jucătorului echipei naţionale U17, Ianis Hagi".

Scrisoarea lui Hagi către Iordănescu: Kovacs i-a zis lui Hagi junior "eşti un nimic, un zero"

"Având această funcţie importantă în Federaţia Română de Fotbal, cunoaşteţi, sau aţi fost informat despre tot ceea ce s-a întâmplat în ultima perioada la naţională U17 cu jucătorii, Florin Coman, Carlo Casap şi Ianis Hagi", se specifică în scrisoarea lui Hagi către Iordănescu.

"Ei s-au pregătit şapte luni cu echipa de seniori a Academiei Gheorghe Hagi, antrenată de subsemnatul, dar au fost jigniţi şi umiliţi de către reprezentantul FRF, Zoltan Kovacs, coordonator al tuturor loturilor naţionale de juniori, atât la şedinţa tehnică, cât şi pe teren, la antrenament, în stagiul din Olanda, înaintea plecării la turneul de elită din Anglia", e un alt pasaj.

"Domnul Kovacs le-a transmis jucătorilor că, indiferent că se antrenează cu echipa de seniori a unui club de Liga 1 (FC Viitorul), sau că au jucat în Liga 1 (fiind vizat direct Ianis Hagi), «You are nothing , You are zero» (eşti un nimic, eşti un zero)", e menţionat în scrisoarea lui Hagi către Iordănescu.

Scrisoarea lui Hagi către Iordănescu: federalii ştiu că Zoltan Kovacs nu e un specialist

Jignirile au avut loc de faţă cu ceilalţi membrii ai staff-ului: "Toate aceste afirmaţii menţionate mai sus au fost făcute în prezenţa celorlalţi membri ai lotului şi ai staff-ului tehnic, în condiţiile în care Ianis Hagi este căpitanul de echipa al naţionalei U17, ales prin vot de către jucători, iar ceilalţi doi jucători, Coman şi Casap, sunt doi dintre liderii acestei generaţii".

În scrisoarea lui Hagi către Iordănescu se cere ca respectivul să plece din acest post: "Îi transmit public domnului Kovacs că nu merită funcţia atât de importantă, iar rezultatele loturilor naţionale de juniori din ultima perioada demonstrează acest lucru. Afirmaţiile domnului Kovacs demonstrează că nu este un bun pedagog, iar astfel de jigniri adresate jucătorilor naţionalei U17 au contribuit major la demoralizarea acestora şi la rezultatele negative obţinute la turneul de elită din Anglia".

"Vă rog, domnule Anghel Iordănescu să spuneţi tuturor iubitorilor fotbalului dacă domnul Kovacs se află printre cei care au contribuit la revirimentul fotbalului belgian din ultimii zece ani, aşa cum a susţinut domnia sa în momentul în care a primit această funcţie în FRF ?", e cerinţa "Regelui".

Dezvăluirea vine tot în scrisoarea lui Hagi către Iordănescu: "Eu ştiu din discuţia avută cu dumneavoastră că, după lecturarea cărţii lui Michel Sablon (directorul tehnic al Federaţiei Belgiene de Fotbal şi coordonatorul întregului proiect tehnic pe baza căruia s-a dezvoltat fotbalul belgian) aţi constatat că «specialistul» Kovacs nu se află printre conducătorii / membrii / voluntarii, enumeraţi de autor".

"Dacă este adevărat ceea ce mi-aţi comunicat, citind cartea mai sus amintită, înseamnă că domnul Kovacs ne-a minţit şi în această situaţie trebuie să îşi prezinte demisia de onoare din funcţia pe care o deţine în cadrul FRF", a mai scris Hagi. Deocamdată nu se ştie dacă Ianis va mai participa la acţiunile echipei naţionale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
profimedia 0871124364 jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Jose Mourinho (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net