A scăpat de mafie şi l-a «răpus» pe Şumudică

Ultima actualizare:

    Llullaku a bătut  de unul singur  campioanaFoto: sportpictures.eu
Llullaku a bătut de unul singur campioanaFoto: sportpictures.eu

Azdren Llullaku, autorul golurilor cu care Gaz Metan a învins pe Astra, a fugit din Kosovo când a izbucnit războiul şi, alături de mama şi fratele său, a ajuns în Italia. A avut noroc că mafioţii care i-au transportat cu barca nu i-au aruncat în mare. Pentru a se întreţine a lucrat într-un restaurant, iar la Gaz Metan a semnat primul contract ca profesionist.

Gaz Metan a învins Astra, 2-0, prin golurile lui Llullaku, minutele 71 şi 79. A fost inspiraţia antrenorului Pustai, care se gândea să-l schimbe la pauză, dar a mizat în continuare pe serviciile sale. “Trebuie să joace bine, asta este menirea lui. Prima repriză a jucat puţin mai slab şi s-a aflat chiar pe lista de schimbări, dar şi-a revenit şi a marcat cele două goluri. E un jucător talentat”, a spus tehnicianul. Cert e că povestea mijlocaşului de 28 de ani este una desprinsă din filme, genul dramă.

Refugiat de război

Când avea 12 ani a început conflictul armat din Kosovo. A fugit din calea bombelor în Italia, împreună cu mama şi fratele său, tatăl decedând când actualul fotbalist era mic.

Era să fie omorât de mafioţi

Drumul către Italia a fost unul îngrozitor, iar Llullaku a povestit pentru Pro TV mai demult: “Am mers pe jos până în Muntenegru, iar de acolo era un drum cu vaporul, de două ore. Mafioţii de acolo erau puternici şi cereau bani ca să ne ducă. Ne păzeau cu puşca. Dacă Paza de Coastă din Italia ne intercepta, călăuzele aruncau oamenii pe care îi transportau în mare. S-a întâmplat asta cu o zi înainte să plecăm noi şi toţi cei 30 de oameni de pe vas au fost ucişi. Mi-a fost foarte frică”.

A lucrat în restaurant şi a jucat la amatori

În Italia, a muncit alături de mama sa la un restaurant pentru a se întreţine şi după ce-şi termina treaba se ducea să joace fotbal. Fiind extracomunitar nu era primit de cluburile profesioniste şi a fost legitimat doar la amatori. A participat la un trial, a impresionat şi a semnat cu Gaz Metan. A fost primul său contract ca profesionist, în 2012.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net