Scandal după Astra – Steaua 2-0. Trei goluri anulate şi Gigi Becali, un car de nervi

Ultima actualizare:

    Astra - Steaua s-a terminat 2-0 şi cu un potop de acuzaţii la adresa arbitrului Sebastian ColţescuFoto: Alexandru Hojda/Mediafax
Astra - Steaua s-a terminat 2-0 şi cu un potop de acuzaţii la adresa arbitrului Sebastian ColţescuFoto: Alexandru Hojda/Mediafax

Derby-ul european al campionatului s-a terminat cu scandal. Astra a învins Steaua cu 2-0, într-un meci în care campionii au avut trei goluri anulate, iar arbitrul Colţescu a acordat un penalty discutabil echipei lui Şumudică.

Steliştii s-au considerat nedreptăţiţi de arbitraj, iar la final au făcut declaraţii dure. Gigi Becali a plecat de la stadionul din Giurgiu după ce Astra a marcat golul de 2-0 din penalty, în repriza a doua.

“Ce să vezi? Să vezi două goluri anulate şi un penalty care nu este? Nu sunt supărat, nu vreau să-l jignesc pe Colţescu, dar nu pot să stau şi să fiu batjocorit de Colţescu. Nu cred că arbitrii mai pot fi mituiţi în ziua de azi. Colţescu ar trebui scos din arbitraj după ce a făcut astăzi. Se pierd bani, milioane, campionate. Nu vreau să mai zic nimic că nu vreau să jignesc. Ai două goluri până la pauză, ţi le anulează, iar apoi inventează un penalty pentru Astra. L-aş îndruma pe Colţescu să meargă undeva la tratament. Sunt convins că arbitrii nu mai primesc şpagă. Există greşeli, greşeala este omenească, dar aici nu e numai greşeală. Nu sunt foarte supărat. Plec de la meci ca un fel de protest. Vreau să trag un semnal de alarmă că aşa nu se poate”, a declarat Gigi Becali.

Până în momentul plecării finanţatorului din Pipera, Steaua marcase prin Paul Papp şi Adrian Popa, dar ambele goluri au fost anulate pentru poziţii de ofsaid. În ultimele minute ale meciului, Gregory Tade a introdus şi el mingea în poartă, dar arbitrul a semnalizat iarăşi ofsaid.

Sebastian Colţescu a făcut praf meciul Astra - Steaua
Sebastian Colţescu a făcut praf meciul Astra - Steaua

Valeriu Argăseală, după Astra – Steaua: „O ruşine naţională”

Preşedintele Stelei, Valeriu Argăseală, a tunat şi a fulgerat la finalul meciului Astra – Steaua şi i-a găsit vinovaţi pe arbitri pentru înfrângere.

„Sunt dezorientat, nu ştiu ce să cred. Să arbitrezi astfel în 2015 este o ruşine naţională. Am dat trei goluri şi s-a terminat 2-0 pentru Astra. O să cer scoaterea din arbitraj a lui Colţescu şi a asistentului care ne-a anulat două goluri în prima repriză. Mi-a plăcut jocul Stelei, am dat trei goluri în deplasare. O să cer şi demisia lui Kyros Vassaras, trebuie să facem curăţenie”, a spus Argăseală la Digi Sport.

Mirel Rădoi: „Pentru mine e clar că Steaua a câştigat”

Antrenorul Stelei era dezamăgit la finalul partidei Astra – Steaua, dar a evitat să facă acuzaţii la adresa arbitrajului.

„Pentru mine e clar că Steaua a câştigat şi îi felicit pe băieţi. Nu vorbesc despre arbitraj, dar jucătorii ar trebui să fie respectaţi mai mult. Muniru a jucat prea multe meciuri într-o perioadă scurtă şi nu am vrut să riscăm, l-am odihnit. Nu ştiu de vreo problemă cu legitimaţia sa, a venit şi mi-a spus că simte o durere la picior. Nu pot să le spun nimic jucătorilor, au marcat două goluri în prima repriză şi le-au fost anulate. E greu să îţi menţii concentrarea în astfel de condiţii. Jucătorii sunt afectaţi după această partidă. Astra are o echipă bună, dar nu mai bună ca Steaua”, a declarat Mirel Rădoi.

Marius Şumudică: „S-a întors roata”

Antrenorul Astrei, Marius Şumudică, a remarcat atitudinea fotbaliştilor săi, în ciuda jocului bun al adversarilor.

“Astăzi s-a întors roata, până acum Astra a fost defavorizată. Îmi pare rău de ce s-a întâmplat în tribune, am fost înjurat de spectatorii de la Giurgiu care ţin cu Steaua. La pauză le-am spus jucătorilor că nu cred că au uitat fotbalul. Am avut şi noroc, FCSB a avut multe ocazii. Să se califice şi ei mai departe în Europa, să ne calificăm şi noi. Am suferit până am intrat în ritm, dar în repriza a doua am avut atitudine şi dorinţă. Dacă în sezonul trecut i-am făcut campioni, de data asta sunt cel mai bucuros că i-am învins şi suntem lideri. Colţescu nu avea de ce să ajute Astra, patronul nostru e privat de libertate, nu avem bani de dat la arbitri. Steaua a jucat bine, a fost peste noi în prima repriză”, a spus Şumudică.

Golurile Astrei au fost marcate de Alibec (min. 51) şi Budescu (min. 61). Steaua a avut trei goluri anulate, două în prima repriză şi unul spre sfâşitul jocului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Halep jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net