Săpunaru, îngerul păzitor al Rapidului

Ultima actualizare:

    Săpunaru a marcat 3 goluri de la revenirea în Giuleşti
Săpunaru a marcat 3 goluri de la revenirea în Giuleşti

Rapid a jucat la Braşov un meci direct pentru salvarea de la retrogradare, iar finalul victorios a adus o certitudine: feroviarii se vor bate până până în ultima etapă pentru rămânerea în prima ligă. Dacă n-ar fi fost însă golul lui Cristi Săpunaru, giuleştenii erau deja cu un picior în Liga a II-a.

Vişiniii n-au avut norocul Viitorului, care a primit 10 penalty-uri în această stagiune, toate transformate de golgheterul Mitrea. Pancu şi compania au beneficiat de o lovitură de la 11 metri abia vineri, în etapa a 28-a, în deplasarea crucială de la Braşov. Dar ce penalty! Unul în minutul 81, care se poate dovedi până la urmă că a făcut diferenţa între Liga I şi Liga a II-a. Deşi pe teren se aflau o droaie din mercenarii tehnici şi ofensivi aduşi în iarnă, dar şi Daniel Niculae, atacant pur sânge care şi obţinuse penalty-ul, niciunul nu şi-a asumat responsabilitatea. Aici s-a văzut însă caracterul puternic al purtătorului de banderolă, Cristi Săpunaru. Acesta a pus mingea la punctul cu var, a rearanjat-o la cerinţa arbitrului şi a bombardat-o în colţul din dreapta portarului plecat în direcţie opusă. Gol crucial cu o contracandidată directă şi al treilea al lui Săpunaru în acest retur.

Fără el şi fără Gecov, rapidiştii se scăldau acum pe locuri codaşe fără şanse de salvare. Din păcate pentru Niculae, Pancu sau Bornescu, şi ei simboluri rapidiste, doar Săpunaru a ajutat cu adevărat Rapidul în această campanie. Primul a marcat un singur gol şi n-a mai avut realizările de altădată, “Pancone” n-a fost folosit de Pustai, iar sub Bergodi e tot accidentat, în timp ce portarul a gafat jenant chiar în derby-ul cu Dinamo.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net