Sânmărtean i-a închis gura lui Gâlcă

Ultima actualizare:
Lucian Sânmărtean, autorul unui gol din lovitură liberă
Lucian Sânmărtean, autorul unui gol din lovitură liberă

În contextul în care Steaua duce lipsă de soluţii ofensive, Costel Gâlcă nu-şi mai permite luxul de a-l ţine rezervă pe Lucian Sânmărtean. Cu prestaţia din partida cu CSU Craiova, mijlocaşul de 34 de ani le-a dat peste nas contestatarilor.

Dacă împotriva Rapidului în prima etapă a Ligii I n-a evoluat sub pretextul unei posibile suspendări (până la urmă, s-a dovedit că putea să joace fără probleme), absenţa sa din manşa tur cu Aktobe din Liga Campionilor a demonstrat faptul că Sânmărtean e într-un conflict deschis cu Costel Gâlcă.

Totul a pornit de la meciul cu Stromsgodset de pe Arena Naţională şi de la reacţia nervoasă avută de Lucian atunci când a fost schimbat. Adept al disciplinei, Gâlcă n-a agreat gestul şi l-a băgat în „şedinţă” pe cel mai creativ jucător al Stelei. Tehnicianul Stelei a încercat să spele rufele în familie, însă relaţia tensionată cu Sânmărtean cu greu putea fi ascunsă.

În ajutorul fotbalistului au venit şi declaraţiile lui Laurenţiu Reghecampf. „Nu e o soluţie să laşi pe bancă un jucător foarte bun. Important e să existe dialog şi aşa se vor rezolva toate. Eu, dacă aş putea, l-aş lua la Al-Hilal cu mare plăcere”, a spus fostul antrenor din Ghencea, a cărui opinii cântăresc încă extrem de mult, în special în ochii fanilor.

A dat un gol şi o pasă de gol

Pedepsit de antrenorul Stelei, Costel Gâlcă, Lucian Sânmărtean şi-a luat revanşa cu un gol fabulos
Pedepsit de antrenorul Stelei, Costel Gâlcă, Lucian Sânmărtean şi-a luat revanşa cu un gol fabulos

Pus sub presiune, Gâlcă a cedat şi l-a folosit pe Sânmărtean din primul minut al întâlnirii de sâmbătă cu „CraiOlguţa”. Folosit la închidere, stelistul s-a revanşat cu o prestaţie de gală, încununată de super-execuţia cu care a dus scorul la 2-0, dar şi de pasa decisivă la reuşita lui Varela.

După ce a găsit vinclul porţii adverse din lovitură liberă, Sânmărtean s-a bucurat discret şi a avut un nou gest care poate fi interpretat drept un atac la Gâlcă. Mai exact, şi-a dus mâna dreaptă la gură, un mesaj de „linişte” adresat celor care i-au pus la îndoială valoarea şi caracterul. „Sânmărtean e un jucător foarte bun. Nu s-a pus niciodată problema să plece”, s-a limitat să declare Gâlcă la finalul partidei cu Craiova.

Rămâne de văzut dacă antrenorul Stelei a îngropat de tot securea războiului cu Sânmărtean şi îl va folosi pe acesta miercuri, în meciul decisiv cu Aktobe.

Are probleme cu soţia?

Cu privire la perioada în care Sânmărtean a lipsit din echipa Stelei, impresarul fotbalistului, Ana Maria Prodan, a oferit o altă variantă. „Are probleme personale, care nu au nici o legătură cu fotbalul. Nu există vreo ceartă între el şi Gâlcă. Lucian e mulţumit la Steaua, patronul îl place şi nimeni nu-l va da afară”, a spus soţia lui Reghecampf. Cel mai probabil, problemele personale aduse în discuţie au legătură cu starea de sănătate a soţiei lui Sânmărtean, Maria, care se luptă de câţiva ani cu un cancer la sâni.

Se umple stadionul cu Aktobe


    Pedepsit de antrenorul Stelei, Costel Gâlcă, Lucian Sânmărtean şi-a luat revanşa cu un gol fabulosFoto: Mediafax
Pedepsit de antrenorul Stelei, Costel Gâlcă, Lucian Sânmărtean şi-a luat revanşa cu un gol fabulosFoto: Mediafax

După egalul (2-2) din Kazahstan, interesul pentru partida retur cu Aktobe din turul trei preliminar al Ligii Campionilor este unul imens. Până ieri la prânz, se vânduseră deja online peste 25.000 de bilete. De astăzi, tichetele se vor găsi doar la casele Arenei Naţionale, cele mai ieftine costând 10 lei, la peluze. Meciul Steaua - Aktobe se va disputa miercuri, de la 20.30, în direct la ProTV.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net