Sandu, dat în judecată de FRF!

Ultima actualizare:

    Mircea Sandu
Mircea Sandu

Fostul conducător FRF, Mircea Sandu, e acţionat în instanţă de către şefii actuali pentru a restitui renta viageră încasată în cele cinci luni cât a fost doar preşedinte de onoare. Naşu ar avea de dat 114.736,46 lei.

Naşu a reacţionat după ce a aflat că Răzvan Burleanu, conform Prosport, l-a dat în judecată. Plângerea a fost depusă la Secţia a V-a civilă a Tribunalului Bucureşti la 15 octombrie, iar Sandu trebuie să vină "personal la interogatoriu".

"M-a dat în judecată? E surprinzător că o decizie a Comitetului Executiv este atacată în instanţă de Burleanu. Are şi o hotărâre a membrilor Comitetului Executiv în acest sens? Au fost consultaţi? Are o majoritate a membrilor Comitetului Executiv pentru a deschide acţiune în instanţă? Membrii Comitetului Executiv şi-au dat acordul pentru a ataca în instanţă o decizie a lor? Teroarea pe care o au atunci când mă văd doar, îi face să sară din greşeală în greşeală. Nu au nicio şansă să câştige. Comitetul Executiv a propus acordarea titlului de preşedinte de onoare. Şi Adunarea Generală aproba sau respingea acordarea titlului. Celelalte facilităţi care derivau din acest titlu erau aprobate la data respectivă de către Comitetul Executiv. Deci s-a respectat procedura întocmai. Asta e, mergem, ne judecăm şi ferescă Dumnezeu să piardă că le cer să aducă bani de acasă Şi aşa e terminat Burleanu, că va trebui să aducă bani de acasă în cazul Piţurcă. Dacă nu va fi mai rău", a declarat Mircea Sandu.

"Eu am luat renta pe patru sau cinci luni, nu mai ştiu exact, între 16 şi 20.000 de euro. Dar nu stă lumea să se întrebe: «Băi bolşevicule, cum ţi-ai permis să-i dai drumul lui Piţurcă, fără să respecţi clauzele contractuale şi acum te îndrepţi împotriva cuiva care a respectat clauzele contractuale»? Dacă voi primi citaţie, am cel mai bun avocat în dreptul muncii, pentru că premierile şi rentele viagere intră la drepturi salariale. Dar aş vrea să aduc în atenţie o declaraţie a impostorului: «A trebuit să reziliez contractul în acest fel cu Piţurcă pentru că oricum era foarte greu să câştigăm în instanţă». Dar în cazul celorlalţi oameni pe care i-ai dat afară nu te-ai gândit că va fi greu în instanţă? Şi că o să ai 20 de procese civile pe rol cu cei pe care i-ai dat afară?", a mai spus el.

Ce beneficii avea Mircea Sandu:

rentă viageră în valoare de 75.000 de euro anual,

drept de administrare a etajului 2 al unei clădiri a FRF,

orice intervenţie chirurgicală sau recuperare medicală plătită de FRF,

o limuzină de la FRF şi benzina decontată indiferent de numărul de kilometri parcurşi,

telefon, personal angajat cu salarii în limita a 5.000 de lei lunar,

deplasări la meciurile echipei naţionale cu decontarea cazării la hotel de cinci stele şi diurnă de 500 de euro pe zi.

Ulterior, Sandu a renunţat la 25.000 de euro din cei 75.000, la limuzină şi la secretară.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net