Sanchez, mai scump ca toţi tricolorii la un loc

Ultima actualizare:

    Turneul final din Rusia nu va beneficia de câteva nume grele de jucători, unii necalificaţi, iar alţii pur şi simplu omişi la selecţie. Chilianul Alexis Sanchez e doar una dintre victimeFoto Click!
Turneul final din Rusia nu va beneficia de câteva nume grele de jucători, unii necalificaţi, iar alţii pur şi simplu omişi la selecţie. Chilianul Alexis Sanchez e doar una dintre victimeFoto Click!

Românii nu mai au şanse de calificare la Mondialul din Rusia, dar speră ca măcar în meciurile de verificare să nu se facă de râs. Dar în faţa vedetelor sud-americane, judecând după cotele fotbaliştilor, nici aici nu avem şanse.

Tricolorii sunt pe locul patru în grupa preliminară a CM 2018, cu şase puncte. Speranţele pentru a ocupa poziţia a doua, una ce poate duce la turneul final, sunt deşarte şi astfel ne consolăm cu partide amicale. Adversarul e unul de lux, Chile. Echipa lui Juan Antonio Pizzi e campioana Americii de Sud, câştigând ultimele două ediţii a Copa America, iar la Mondialul din 2014 a ajuns până în optimi. Acum, contra elevilor lui Daum, selecţionerul rival va folosi cel mai bun 11 fiindcă duelul cu noi e ultimul înaintea Cupei Confederaţiilor, competiţie ce va fi găzduită de Rusia şi-n care formaţia sa va debuta duminică. El a şi convocat toate vedetele şi pe Cluj Arena vor fi Alexis Sanchez, de la Arsenal, sau Arturo Vidal, mijlocaşul lui Bayern Munchen. Ca o comparaţie, primul dintre ei valorează 65.000.000 de euro, adică e peste tot lotul României, unul cotat la 52.800.000 de euro. Iar diferenţa nu e de neglijat, e de 12.200.000 de euro, ceea ce înseamnă că depăşeşte pragul primilor doi jucători ai noştri, Chiricheş şi Stanciu, ei costând împreună 11.500.000 de euro. Pentru semnătura lui Sanchez se luptă forţe ale Europei, însă se pare că Manchester City va câştiga, chilianul dorind să lucreze din nou cu Pep Guardiola. Oricum, atacantul de 28 de ani e favorit să înscrie şi deseară, având deja 37 de goluri pentru naţionala sa şi întâlnind acum o echipă care nu a mai învins pe nimeni din octombrie anul trecut, când a trecut de Armenia. În plus, chilienii i-au cucerit deja pe clujeni, ei fiind surprinşi ieri la o sală de forţă dintr-un mall, acolo unde au oferit autografe şi s-au pozat cu fanii. În schimb, oamenii lui Daum nu au părăsit hotelul aflat la 12 kilometri de Cluj.


    Florin Andone  are o cotă de piaţă  de 13 ori mai mică  decât mijlocaşul  chilienilorFOTOGRAFII: EPA
Florin Andone are o cotă de piaţă de 13 ori mai mică decât mijlocaşul chilienilorFOTOGRAFII: EPA

Top 3 Chile

1. Alexis Sanchez    65.000.000

2. Arturo Vidal    37.000.000

3. Claudio Bravo    12.000.000

*sume sunt exprimate în euro

Top 3 România

1. Vlad Chiricheş    6.000.000

2. Nicolae Stanciu    5.500.000

3. Florin Andone    5.000.000

*sume sunt exprimate în euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Servetelul acordului de transfer al lui Lionel Messi la FC Barcelona (EPA) jpg
FC Botosani CS Mioveni, Aldair (Sportpictures) jpg
Dinamo (Sportpictures) jpg
Monica Niculescu (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net