Salvatorul "lupilor" în Liga Europa, adus din întâmplare

Ultima actualizare:

    Gevaro Nepomuceno a deschis scorul în victoria cu Flamurtari, 2-0Foto: Mediafax
Gevaro Nepomuceno a deschis scorul în victoria cu Flamurtari, 2-0Foto: Mediafax

De joi seară, fanii Petrolului au un nou idol, Gevaro Nepomuceno. Olandezul de 21 de ani a marcat chiar la debutul oficial în tricoul ploieştenilor, deschizând drumul „lupilor” spre turul trei preliminar al Ligii Europa.

Într-un meci în care vedetele Mutu şi Albin au dezamăgit, Petrolul a trecut de albanezii de la Flamurtari graţie tânărului olandez Gevaro Nepomuceno, care a deschis scorul în minutul 77 cu o execuţie formidabilă. Transferul mijlocaşului născut în Antilele Olandeze are o poveste interesantă, relatată chiar de fostul tehnician al Petrolului, Cosmin Contra, plecat între timp la Getafe. „Nepomuceno a fost achiziţionat încă din iarnă, dar marele merit în aducerea lui îl are Marius Nicolae (n.r.: team-manager al ploieştenilor). În timp ce eu îl urmăream pe N’Koyi, Nicolae mi-a spus să mă uit şi la Nepomuceno pentru că are calităţi extraordinar şi poate să joace pe ambele flancuri”, a declarat „Guriţă”.

Îi aşteaptă Duşan Uhrin junior

Cu calificarea în buzunar (returul cu Flamurtari e joia viitoare), ploieştenilor le-a fost rezervată în turul trei preliminar o dublă manşă dificilă, cu Viktoria Plzen. La vicecampioana Cehiei antrenor este mai vechea noastră cunoştinţă Duşan Uhrin junior, fost tehnician în Liga I, la Poli Timişoara şi CFR Cluj.

Sorţi blânzi pentru Astra şi CFR 

Celelalte două formaţii româneşti din Liga Europa au avut parte de o tragere la sorţi favorabilă pentru turul trei preliminar. Astfel, vicecampioana Astra aşteaptă deznodământul întâlnirii Kosice (Slovacia) – Liberec (Cehia), 0-1 în tur. Dacă va izbuti să treacă de Jagodina în turul secund (returul de joia viitoare din Serbia porneşte de la 0-0), CFR Cluj se va confrunta mai mult ca sigur cu bieloruşii de la Dinamo Minsk, care au prima şansă la calificare după 3-0 cu finlandezii de la MyPA.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
(deschidere) Joe Biden & Mohammed Bin Salman (foto Getty Images)
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net