Şahtior Doneţk defilează în Europa

Ultima actualizare:

    Fotbaliştii lui Mircea Lucescu  s-au impus fără drept  de apel în GermaniaFoto: AP
Fotbaliştii lui Mircea Lucescu s-au impus fără drept de apel în GermaniaFoto: AP

Toată lumea a crezut că, după exilul echipei la Lvov, ­închiderea robinetului de Rinat Ahmetov şi vânzarea celor mai buni jucători, Şahtior Doneţk va cădea în cap. Mircea Lucescu face însă minuni şi menţine echipa la masa bogaţilor.

„Minerii” au remizat pe teren propriu cu Schalke 04, scor 0-0, şi puţină lumea le dădea şanse în manşa secundă, de la Gelsenkirchen. „Alchimistul” Lucescu a mai transformat însă o dată nisipul în aur şi i-a făcut uitaţi pe Douglas Costa, Luiz Adriano sau Alex Teixeira, plecaţi după bani mai mulţi. În locul lor au strălucit anonimi ca Marlos, Facundo Ferreyra sau Kovalenko, care au rupt poarta celor de la Schalke şi au trecut fără porbleme în optimile de finală.

Tehnicianul român e fericit de izbânda ucrainenilor, dar nu crede totuşi că poate să reedi­te­ze performanţa din 2009, chiar dacă în turul următor va avea un nou adversar accesibil, An­derlecht.

­“N–avem forţa să câştigăm Liga Europa. Asta necesită un grup de 20 de jucători, iar rezervele să fie la nivelul titularilor, ceea ce nu e cazul la noi. Vom face tot ce pu­tem în fiecare meci şi vom ve­dea ce se va întâmpla. ­Nemţii au fost prea încrezători că ne vor depăşi. S-au luat după ­meciul tur. N-au ştiut adevăratul potenţial al lui Şahtior”, a spus Lucescu.

Cu el în optimi mai merge doar Radu Ştefan, care a trecut cu Lazio de Galatasaray, scor 4-2 la general. Chiricheş şi Tătăruşanu au fost însă eliminaţi, după ce Napoli şi Fiorentina s-au înclinat în faţa celor de la Villarreal, respectiv Tottenham.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andy Murray (EPA) jpg
Gloria Buzau Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net