Să înceapă circul!

Ultima actualizare:

    Viitorul a cucerit în premieră  titlul de campioană  în urmă cu două luni; FC Voluntari a dat lovitura  în finala Cupei României,  învingând pe Astra  şi cucerind primul  trofeu din istoria clubului
Viitorul a cucerit în premieră titlul de campioană în urmă cu două luni; FC Voluntari a dat lovitura în finala Cupei României, învingând pe Astra şi cucerind primul trofeu din istoria clubului

Ca să joci o Supercupă trebuie să ştii din start cine a câştigat Cupa şi cine şi-a adjudecat campionatul, dar pentru FRF nu mai contează! Deşi FCSB are şanse să obţină titlul la TAS, oficialii şi-au asumat riscul şi merg mai departe. Departe de ochii lumii, la Botoşani, se va juca duminică, de la ora 21.00, în direct pe Digi Sport şi Pro TV, un meci pentru statistici.

Ultimele două Supercupe ale României au fost câştigate de Astra Giurgiu şi ASA Târgu Mureş, dar parcă nicio finală n-a fost mai puţin aşteptată decât aceasta. Viitorul şi Voluntari n-au fani nici pe teren propriu, iar la Botoşani vor juca probabil în faţa unui stadion gol. Lumea e în vacanţă, iar Municipalul îl umple oricum doar FCSB şi Smiley, de Revelion. Totuşi, lupta între campioană şi câştigătoarea Cupei trebuie tranşată, în ciuda lipsei mizei. Voluntariul lui Claudiu Niculescu pare mai interesată de trofeu, care ar da excelent în vitrina ilfovenilor. Pe Hagi îl interesează mai mult preliminariile Ligii Campionilor, pentru că de acolo poate veni izbăvirea financiară a proiectului său de la Ovidiu, care devine tot mai costisitor.În formă mai mare sunt însă constănţenii, care până la această oră au disputat cele mai multe amicale ale unei echipe româneşti în intersezon, nu mai puţin de şase. În Turcia, iar apoi în Slovenia, Herea şi compania au obţinut două victorii, cu Zira şi Celje, un egal, cu Aluminij, şi au pierdut de trei ori, cu Inter Baku, Krasnodar şi CSKA Moscova. Maftei şi ai lui s-au relaxat însă total după câştigarea Cupei, în faţa Astrei, ultimul meci încheiat cu victorie pentru vişinii. Din luna mai, Voluntariul a jucat doar 4 meciuri, două în campionat şi două în amicale, jumătate pierdute şi jumătate încheiate la egalitate. Echipa n-are ritmul Viitorului, dar are mai mult entuziasm şi, cum am spus, pare să-şi dorească mai mult victoria!

“M-am antrenat cu mingi de tenis, de handbal, de volei, în toate felurile. Sunt decis să nu iau gol”, a declarat portarul Dragoş Balauru, eroul ilfovenilor de la penalty-urile din finala Cupei. “Toţi jucătorii Viitorului sunt buni, dar din ce am observat în amicale, Ţucudean e într-o formă de zile mari. Cred că el este principalul pericol”, a declarat şi fundaşul Ionuţ Balaur.

10 lei costă cel mai ieftin bilet

Viitorul – Voluntari va fi transmis în direct de două televiziuni, una de nişă, Digi Sport, şi una cu acces general, Pro TV, fapt care îngreunează şi mai mult vânzarea biletelor la Supercupă. Deşi cel mai ieftin bilet costă 10 lei, iar cel mai scump 20 de lei, doar câteva mii au fost cumpărate până duminică. Casele de la Stadionul Municipal vor fi deschise până la fluierul de start, dar chiar şi aşa nu se anunţă decât maximum atingerea mediei din sezonul trecut, de 3.000 de fani pe meci.

Pe 12 iulie aflăm cine e campioană în acte

simeon stalpnicul png

Săptămâna viitoare aflăm cine este campioana Ligii 1 în acte. Conform directorului general al FC Viitorul, Cristian Bivolaru, este posibil ca arbitrii Tribunalului de Arbitraj Sportiv să dea o pronunţare în cazul revendicării titlului de campioană de către FCSB în ziua judecării dosarului, adică miercuri.

„Se judecă miercuri, pe 12, la 8.30. Depinde de cei trei arbitri pronunţarea. Dacă vor avea timpul necesar să studieze dosarele, care sunt destul de voluminoase, s-ar putea să o dea pe 12, dacă nu, va rămâne în pronunţare”, a declarat Bivolaru.

FC Viitorul şi FCSB au terminat la egalitate de puncte, 44, în fruntea play-off-ului Ligii I. Conform LPF, care susţine că, la egalitate de puncte, departajarea se face la rezultatele directe din play-off, Viitorul este noua campioană a României. Însă, potrivit părerii oficialilor FCSB şi potrivit interpretării regulamentului de către ei, la egalitate de puncte trebuie să se ţină cont de toate rezultatele directe, şi din sezonul regulat şi din play-off. În această situaţie, FCSB ar trebui să fie campioana României.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lucian mandruta jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net